“Bu Projeye Herkes Sahip Çıkmalı”

0
66

ekmek askıda3Türkiye’de İlk Olan ‘Ekmek Askıda’ Projesi Tanıtıldı

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ile İskenderun’da bulunan esnaf odalarının ortaklaşa yürüteceği “Ekmek Askıda” projesi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, bu projenin toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olduğunu belirtti.

İTSO’da düzenlenen tanıtım toplantısına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, İskenderun Esnaf Odaları Başkanları, muhtarlar, emniyet teşkilatı ile fırıncılar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat; “İnsanın başına ne gelirse açlıktan gelir düşüncesi ile hareket ederek, emniyet teşkilatının bu projesine gönülden katılmayı uygun gördük. Bu uygulama şuanda belirlenen 30 fırında hayata geçecek. Ümit ediyorum ki, bu projede başarı sağlayıp fırıncı sayısını 90’a çıkarırız” dedi. Başkan Fırat, vatandaşlara da seslenerek; “Biz kendimize yakışanı yapıyoruz, bu projeyi ayakta tutacak olanlarda sizlersiniz!” diye konuştu.

ekmek askıda4

Daha sonra söz alan Emniyet Müdürü Cengiz Başar; “Ülkeyi, toplumdaki huzuru neme lazımcılık yok eder. Düşünce ile nemelazımcılık yapmayarak her insan kendi kalitesini ortaya koyarak bu projemize destek olmalarını bekliyoruz. Ahilik kültürü ile hareket eden esnaf odalarımız bu projemize sahiplendiler. Bu projemizin bir amacı da sadece maddi durumu çok iyi olanların değil, durumu normal olan insanlarında yardımda bulunmasıdır. İnsanları rencide etmeden, ihtiyaç sahipleri ezilmeden yardım almış olacaklar. Bu şekilde kendisini tanımayan insanların yardımından dolayı, herkes birbirine minnet duyacaktır. Belki de suç işlemeyecekler. Bu projede herkese bazı sorumluluklar düşüyor” diyerek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

Bu projeyi toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olarak nitelendiren Kaymakam Özyiğit ise; “Toplumdaki yalnızlığı bu proje ile bertaraf edeceğiz. Bu projeye herkesin sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu proje Türkiye’de ilktir. Yardım eden de yardım alanda belli değil” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here