“Halkımızın Refahını Arttırmanın Mücadelesini Vereceğiz”

0
65

orhan karasayar4Milletvekili Karasayar, Basın Mensuplarıyla Bir araya Geldi

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Hasan Baba Restoran’da gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında, İskenderun’un gelişimi ve geliştirilmesi hususunda yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Karasayar, gazetecilerin bölgenin problemlerini içeren ve Hatay’ı yakından ilgilendiren ulusal bazdaki sorularını da cevapladı.

Yaklaşık 13 yıllık iktidarları süresince bölgeye yapılması gereken temel hizmetler noktasında getiremedikleri yatırım kalmadığını kaydeden Milletvekili Karasayar; “Bundan sonra zaten bunların daha iyisini ve daha kalitelisini yapmanın, halkımızın refah ve huzurunu arttırmak için daha fazla proje getirmenin mücadelesini vereceğiz. Bu konuda da hem hükümetimizin eli güçlü hem de bizim elimiz güçlü. Artık daha güçlü projelere imza atıp ülkemizi geliştirmenin mücadelesini vereceğiz. İskenderun’daki en büyük eksiklerden bir tanesi teknik üniversiteydi, kurduk ve geliştirmenin gayreti içinde olacağız. Rektörümüz de atandı, bu konuda nerde eksik görürsek, ne eksik varsa, eksikler hakkında sizlerde fikirleri ortaya koyarsanız bize ışık tutmuş olursunuz.

Bunun dışında alt yapı yapılandırmasının birçoğunu yaptık. Artık ana hedefimiz İskenderun’daki vatandaşlarımızın cebine nasıl daha fazla para girdirebiliriz, buranın ekonomisini nasıl daha fazla geliştirebiliriz, yaşam standartlarını nasıl daha fazla yükseltebiliriz, insanımızın işsizlik sorununu nasıl daha iyi çözebiliriz, bu doğrultuda yoğunlaşacağız. Bunun dışında organize sanayide yapılacak yatırımlar var. İş adamlarımız yatırıma geçtiğinde neredeyse 3500-4000 insanımıza iş imkânı sağlanacak” diye konuştu.

Feyezan Kanalı En Kısa Sürede Bitecek

Feyezan Kanal Projesi’nin en kısa süre içerisinde bitirileceğini de ifade eden Karasayar, projenin günlük takibi içerisinde olduğunu belirtti. İskenderun Belediyesi’nin AK Parti’li olması sonrası yatırımların hız kazandığını söyleyen Vekil Karasayar; “Değerli hemşerilerim, belediyeyi Ak Parti’li yaptıktan sonra bizim elimizi güçlendirdi. Feyezan kanalı bildiğiniz gibi bizim kanayan yaramız. Normalinde kanal projesi basit bir projeden oluşuyordu. Sanayiden aşağıya doğru temizliği içeren 15 günlük bir projeydi. Sonrasında Cumhurbaşkanımızla görüştük ve durumun esasını anlattık ve ikinci bir proje talimatıyla projeyi büyüterek peyzaj çalışmasına çevirdik ve 25 Milyon TL’ye mal olacak bir projeye dönüştürdük. Ankara’da İskenderun’umuzla alakalı her hangi bir sorunu biz günlük olarak bilgisayarlardan takip ediyor ve yoğun çalışmalar içerisine giriyoruz. Bu tip olaylarda takip etmediğiniz takdirde sıkıntılar oluşuyor, takibi sadece biz değil DSİ, bölge müdürleri, belediyemiz hep bir koldan yürütüyoruz. Bu projeyle alakalı hiçbir sorunumuz yok ve en kısa süre içerisinde bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Amirlik görevinin, Cumhurbaşkanı ve Başkanın tercihi olduğunu kendisinin bu yönde bir talebi olmadığını kaydeden Karasayar; “İdare Amirliğin bize getirdiği avantaj nedir, meclis divan üyesiyiz aynı zamanda, meclis başkanımızla çalışıyoruz. Meclis yönetimindeyiz, meclis üyelerinin her türlü çalışmalarında amiri olarak görev almaktayız. Ana binadayız, bakanlarla, başbakanımızla üst birimlerle daha fazla ilişkilerimiz oluyor, daha fazla yakınlık oluşuyor. Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızın tercihi noktasında amirlik noktasındayım onların verdiği bir görev” dedi.

Suriye’ye Karşı Bir Savaş Olmaz

Suriye krizi konusunda da açıklamalarda bulunan Vekil Karasayar, krize 1 Ocak’ta çözüm bulunacağını kaydederek; “Fransa’nın İskenderun Limanı’nı talep etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şuanda dünya ülkeleri arasında Suriye’ye yönelik bir savaş düşüncesi yok. Suriye’de sadece DAEŞ ve IŞİD’e karşı bir mücadele var, onların temizlenmesine karşı bir harekât var. Türkiye, Amerika ve Avrupa ülkeleri dâhil hep beraber bunun mücadelesini veriyoruz. Yoksa Suriye’ye karşı bir savaş söz konusu değil, 1 Ocak’ta da oturup inşallah bir çözüm bulunacak diye bekliyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinin İncirlik üssü ile ilgili talepleri vardı ve verildi fakat limanla alakalı bir şey yok. Bu talepler DAEŞ’le mücadele için yapılıyor, yoksa Suriye halkına, Suriye’ye karşı bir savaş olacağını düşünmüyorum” dedi.

Taviz Vermeden Devam Edeceğiz

Rusya’nın uçağının düşürülmesi ile ilgili de konuşan Karasayar; “Dünya ülkeleri ve ulusal güçler her zaman kendi güçlerini göstermenin, kendi güçlerini dünya üzerinde hissettirmenin mücadelesini verirler, bu her zaman olur. Bizim bölgemizde de Rusya daha önceden uyarılmasına rağmen, birkaç kez idare edilmesine rağmen sürekli olarak sınırlarımızı ihlal ediyordu. En son ihlalde on defa uyardık bunun neticesinde de angajman kuralları gereği, sınırı ihlal ettikleri için uçakları düşürüldü. Uluslar arası hukuk olsun, uluslar arası ülkeler olan hiç kimse Türkiye haksız diyemedi. Rusya’nın buradaki amacı ise bana göre 1 Ocak’ görüşmesinde Suriye’de daha güçlü olduğunu, hâkim olduğunu hissettirip kendini ön plana çıkarmaktı. Bu durum süper güçlerin arasındaki boy gösterme hususudur. Bu süreçte ben bir şey çıkacağına inanmıyorum. Ama artık şu var, Türkiye’de artık bu masada yerini aldı. Daha önceki gibi Türkiye’nin sınırına istediğiniz gibi girip çıkacaksanız, Türkiye’ye siz rol biçeceksiniz Türkiye de o rolü oynayacak yok. Artık Türkiye ne gerekiyorsa gücünü gösterecektir. Türkiye’nin gücü vardır, iradesi vardır, savunması vardır. Türkiye’nin hakkını ve sınırlarını korunması gereken en güçlü şekilde ve hiç kimseye taviz vermeden devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here