Bahçeşehir Koleji’nde Dünyayla Aynı Zamanda Kodlama Saati Etkinlikleri Yapılacak

0
606

bahçeşehir koleji3Computer Science Education Week 2015 kapsamında 7-13 Aralık tarihleri arasında, tüm dünyada bu yıl da geçen yılki gibi Kodlama Saati etkinlikleri yapılacak. Bu kapsamda Bahçeşehir Kolejleri’nde de veli-öğrenci ‘Kodlama’ ve ‘Robotik’ etkinlikleri düzenlenecek.

Küçük yaşta programlama, bilişimsel düşünme projesini 5 yaştan itibaren tüm okullarında hayata geçiren Bahçeşehir Koleji, bu konuda bilgi edinmek isteyen herkese faydalı olabilmek adına kodlamasaati.org adlı bir web sitesini de hizmete sundu. 21. yy becerileri arasında bulunan, tüm dünyada kabul görmüş ve her bireyin mutlaka edinmesi gereken bilişimsel düşünmeyi çocuklara küçük yaşta kazandırma hedefiyle yola çıkan Bahçeşehir Koleji ailesi, problem çözmenin, pratik düşünmenin, dünyayı daha iyi anlamanın yollarından biri olan programlama becerisini kazandırma çalışmalarını, diğer kampuslarında olduğu gibi İskenderun’da da 3 yıldır sürdürüyor.

Bu amaçla hazırlanmış olan kodlamasaati.org sitesi aracılığıyla Bahçeşehir Koleji öğrencileri sadece ders saatlerinde değil, internet erişimi olan her yerde bilişimsel becerilerini geliştirebiliyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler bilgisayar çalışma mantığını kavrayacak, büyük sorunları küçük parçalara bölerek çözebilecek, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara farklı açılardan bakabilecek, farklı çözümler düşünüp tasarlayabilecek ve bu tasarımları görselleştirebilecek bireyler haline geliyor.

bahçeşehir koleji4

Programlama becerilerinin sadece bilgisayar mühendislerine has bir beceri olmadığını bilen Bahçeşehir Koleji, bu konuda yapılan çalışmaları velilerle de paylaşmak amacıyla, 7-13 Aralık günleri arasında öğrencilerle birlikte ailelerin de katılacağı Kodlama ve Robotik etkinlikleri planladı. Önceliğin kendi öğrenci ve velilerinde olduğunu belirten İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik yaptığı açıklamada, hafta boyunca, önceden randevu almak şartıyla diğer okulların öğrencilerine ve ailelerine de bu hizmeti verebileceklerini belirtti.

Bu kapsamda Demir Çelik Anaokulu öğrenci ve velilerinin bir ziyaret planladığını sözlerine ekleyen Dik; “Bu hafta boyunca aileler, çocuklarının kodlama ve robotik derslerinde neler yaptığına tanıklık edecek. Öğrencilerimizin bilişimsel düşünme becerilerini geliştirerek problemler karşısında pratik ve işlevsel çözümler geliştirmede ne kadar hızla ilerlediğini görecekler. Amacımız velilerimizin de çocuklarıyla birlikte tasarladıkları robotları programlayarak işin mutfağında yer almalarıdır. Ayrıca hafta boyunca Bilim Müzemizde çeşitli gösteri deneyleriyle, bilimin eğlenceli yüzünü de izleyenlere göstereceğiz, her yaştan izleyicinin merak duygularını harekete geçireceğiz. Bahçeşehir Koleji olarak misyonumuz Atatürk ilke ve inkılâplarını izleyen, bilimsel düşünen bireyler yetiştirmektir. Bu yolda elimizdeki imkânları her zaman herkes için seferber etmekten kaçınmamaktayız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here