Halk Vazgeçmiyor! Protestolar ve Direniş Sürüyor!

0
116

eylem iskenderun1Gezi Parkı ile başlayan ve tüm yurt geneline yayılan protestolar devam ederken, Antakya’dan ölüm haberi geldi. Protestolar, İskenderun ve Antakya’da da yoğun bir şekilde sürerken, Antakya’da bir genç kafasına aldığı darbelerle hayatını kaybetti. Protestolarda yaralananlar da hastanelerde tedavi altına alınıyor.

İskenderun önceki gece de uyumadı. Saat 21.00’de başlayan tencere tava sesleri ve kornalar gecenin ilerleyen saatlerinde ayyuka çıktı. Ardından gençlerin öncülüğünde tüm mahallelerde de yürüyüşler başladı. Başta merkez Mahallelerde olmak üzere başlayan protestolarda daha sonra Gürsel, Mustafa Kemal, Piri Reis, Numune ve Pınarbaşı Mahallelerindeki yürüyüşlerle birlikte protestocuların sayısı on binlere ulaştı. Bazı mahallelerde yürüyüşler sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.

Armutlu Mahallesinden Ölüm Haberi

Antakya’da ise eylemlerden ölüm haberi geldi. Abdullah Cömert isimli bir gencin kafasına aldığı darbelerle öldüğü bildirildi. Antakya Armutlu’da CHP gençlik kolları ve TGB üyesi Abdullah Cömert isimli 22 yaşındaki bir gencin, kafasına silahla ateş edildiği ve Cömert’in bu şekilde öldürüldüğü iddia edilmişti.

Kentin Armutlu Mahallesinde önceki gün gece bir araya gelen kalabalık grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Saat 23.35 sıralarında, göstericiler arasında bulunan CHP Gençlik Kolları üyesi olduğu bildirilen Abdullah Cömert yere yığıldı. Başının arkasında 3 santim genişliğinde bir darbe alan ve kafatasında kırıklar oluşan Abdullah Cömert, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Akgöl; “Herhangi Bir Kurşun İzine Rastlanmadı!”

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl daha sonra gün içinde yaptığı açıklamada, düzenlenen Gezi Parkı eylemi sırasında açılan ateşle öldüğü belirtilen 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in kurşunla değil, başına isabet eden iki darbeyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Bir TV yayınına telefonla bağlanan Milletvekili Akgöl, Hatay Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere yetkili birçok kurumun Cömert’in ölümünün ‘Nereden geldiği belli olmayan bir kurşun’ olarak açıklandığını hatırlattı. Akgöl; “Az önce otopsi tamamlandı. Yapılan bütün tetkiklerde ölümün önden ve arkadan başa alınan darbeler sonucu olduğu görüldü. Vücutta herhangi bir kurşun izi tespit edilemedi” dedi.

eylem iskenderun2

Valilik Katili Belirleyemedi!

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Antakya Armutlu’da, Gezi Parkı protestoları sırasında katledilen Cömert’in ‘kimliği henüz belirlenemeyen’ bir kişinin açtığı ateşle öldüğü iddia edildi. Açıklamada “Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Aileden Kalabalığın Üzerine Ateş Açıldı İddiası

Gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert ise olayı şöyle anlattı: “Abdullah narenciye paketleme tesisinde işçi olarak çalışıyordu. Önceki gece de gösterilere destek için oradaydı. Gösteriler sırasında, polis kaçan göstericilerin üzerine ateş açmış, Abdullah’ı başına isabet eden kurşun sonucu kaybettik. Orada olayı yaşayanlar, Abdullah’ın kafasına kurşun ve gaz bombası kapsülü isabet ettiğini söylediler. Cebinden bir Atatürk posterinden başka bir şey çıkmadı.” Ölen gencin babası Ali Cömert de; “İçişleri Bakanlığı, Valilik, Emniyet Müdürlüğü bu olayda suçludur. Benim oğlumun katili Tayyip Erdoğan’dır. Polisler de bizim evladımız ama baştakiler onları kışkırtıyor, onlar da vatandaşların üzerine geliyor” diyerek tüm yaşananlara tepki gösterdi.

İskenderun Direnişi Sürdürüyor!

Hükümet aleyhtarı gösteriler İskenderun’da da gün geçtikçe büyüyor. Eylemlerin 3. gününde yine çeşitli mahallerde toplanan vatandaş tepkisini dile getirmeyi sürdürdü. Akşam saatlerinde Şehit Pamir Caddesinde başlayan protesto gösterileri diğer mahallerde de yapıldı ve gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Türkçe olimpiyatları programı nedeniyle, Adana, Şanlıurfa ve Kahramannaraş’tan gelen takviye polis güçleriyle birlikte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. 1500 civarında polisin görev yaptığı gecede saat 21.00’de başlayan tencere tava sesleri ve kornalar ayyuka çıktı.

Gençlerin öncülüğünde tüm mahallelerde yürüyüşler başladı. Gürsel, Mustafa Kemal, Piri Reis, Numune ve Pınarbaşı Mahallelerindeki yürüyüşlerde protestocuların sayısı her geçen dakika arttı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve Avukat Bülent Akbay mahalleleri dolaşarak eylemlere destek verdi.

Yürüyüşlerde binlerce kişi diledikleri gibi hükümeti protesto ederken, oluşan araç konvoylarının şehir merkezine girişlerine ise izin verilmedi.

eylem iskenderun3

Valilikte Olayların İlimize Yansıması Değerlendirildi

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında düzenlenen ve siyasi partilerin Hatay İl Başkanlarının katıldığı toplantıda İstanbul’da başlayarak ülke geneline yayılan Gezi Parkı olayının ilimize yansıması konusu değerlendirildi. Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Lekesiz, Hatay’ın yüzyıllardır kimsenin telkinine ve tavsiyesine ihtiyaç duymaksızın farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine sahip çok özel ve önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, söz konusu olayların ilimizdeki bu barış ve kardeşlik ortamını zedelemesine izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Vali Lekesiz; “İstanbul’da yaşananlar ve ilimize yansıyan gelişmeler, kardeşlik hukukunu rencide edecek, zedeleyecek bir gelişmeye yol açmamalıdır. Aksi takdirde bunların kapatılması, kapanması yıllar alabilir” dedi.

İlimizdeki siyasi parti temsilcilerinin, ilimizde var olan barış ve hoşgörü ortamının korunmasında büyük hassasiyetleri olduğuna da değinen Vali Lekesiz; “İlimizdeki birlik ve beraberlik duygusunu koruma konusunda özen gösteriyorsunuz, bunun farkındayız, bunun için hepinize teşekkür ederim. Bundan sonra da bu güzelliğin zedelenmemesi için ne yapılabilir, öneriniz var mıdır, buna ilişkin değerlendirmeniz var mıdır, karşılıklı görüş alışverişinde bulunalım ve geleceğin inşasında bu önerilerinizi dikkate alalım diye bir aradayız. Yararlı bir toplantı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve diğer siyasi partilerin Hatay İl Başkanları ve temsilcileri konu ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here