Halil Şahin İskenderun İçin Önemli Bir Kazanç! Onu Devamlı Bölgemizde Görmek İstiyoruz.

0
341

Memleketimizin medar-i iftiharı Halil Şahin; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla, bizlere bilmediğimiz kadar yenilikleri sıralayan bir isimdir. Memleketimizin dışa açılmasında önemli görevler üstlenmiştir. Özellikle İskenderun limanının özelleşmesi öncesinde vermiş olduğu mücadeleler takdire şayandır. Bu günlerde ismi kamuoyumuzda pek duyulmasa da onun ismi bizleri çok aşmış bürokrat bir iş adamımızdır. Limanımızın özelleşmesini bundan sonra da olumlu-olumsuz tüm olayları sabır ve metanetle takip edeceğinden kuşkumuz yoktur.

Bölgem adına yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle oda başkanımızı gönülden tebrik ediyorum. İZMİR-İSTANBUL-ANKARA üçgeninde İSKENDERUN için çok önemli plan ve projelerin hayata geçirilmesinde ne kadar azimli ve şevkli çalıştığı unutulmamalıdır. İzmir Demir ve Çelik Fabrikasının hisselerini almasının ardından Ege Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Oda Başkanımızın İskenderun dışında yaptığı faaliyetlerin her noktasında onu yanı başımızda daha sık göreceğiz.

Türkiye’nin en önemli Demir ve Çelik Fabrikaları içerisinde yer alan, İzmir Demir Çelik A.Ş Kısa Adı “İZDAŞ” ile birlikteliğiyle İzmir artık yanı başımızda. İzmir gibi güzide bir ilimizi İskenderun’a her yönüyle taşıma başarısının yanında İskenderun ve daha doğrusu “Hatay ilimizi” İzmir’e sevdirmiştir. Geçtiğimiz aylarda organizesi yapılan “Hatay günleri” etkinliklerinde onu bölge insanlarımızın yanında babacan tavırlarıyla candan gözlemledik.

İskenderun ve Hatay’dan başlayan iş adamlığı serüveni, Türkiye’ye oradan da Dünya Demir Çelik sanayicilerine kendini sitayişle kabul ettirmiştir. 2010 yılı içerisinde İzmir’de konusu üzerinde adeta deprem yaratan Halil Şahin, aldığı ödül üzerine ödüllerle dikkatleri üzerine yoğunlaştırırken, İskenderun’umuzu ön planda tutmuş özel insandır.

İzmir Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin; Ege Bölgesi İhracatçılar Birliğinden, “2009 Yılı Üretimden İhracata” Birincilik ve Ege Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçılar Birliği’nden, Demir-Çelik Sektöründe en fazla İhracat yapan olması nedeniyle, geçmiş dönem Devlet Bakanı ayrıca dış Ticaretten sorumlu Sn. Zafer Çağlayan tarafından çok özel ve çok anlamlı ödüllere layık görüldü. Aldığı her ödül bizlere anlamlı gururlar verdi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan; ödül verme töreninde yaptığı konuşmayla Halil Şahin’in gerçek iş adamı kimliğini de ortaya koyarken, Türkiye’de iş yapan müteşebbis iş adamlarına da örnek olacak şu konuşmayı yaptı; “…Dünya kriz ortamındayken, yurdumuz 100 milyar doların üzerinde kalma başarısında, Egeli ihracatçıların büyük bir payı olmuştur. Ege bölgesinden yapılan ihracatın Türkiye için büyük bir öneme sahiptir…” Bu sözleri ile Halil Şahin’e iltifatlar yağdırması, Şahin’in ne denli olmazı başardığını da ortaya koyuyordu.

gün ışığı2

Ege Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Halil Şahin, birliğin Genel Merkezinde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“…Demir-Çelik sektörü ülke açısından büyük bir stratejik önem taşımaktadır. İstihdamı yoğun sektör olması nedeniyle, işsizlik sorununda büyük bir ekonomik ve sosyal işlem gördüğünü ve en son teknolojileri kullanabilen bir sektör olduklarını ve her türlü kalite belgesine sahip olan ihracatçı işletmeler, teknoloji ihraç edebilir konumdadır. Nitekim Türk Demir-Çelik işletmeleri, Dünyanın çeşitli ülkelerinde anahtar teslimi Demir- Çelik fabrikaları kurmaktadır. Türkiye üretiminde Demir-Çelik sektöründe Ege bölgesi çok büyük önem taşımaktadır. Aliağa ve Foça bölgesi ark ocaklı demir-çelik üretiminin yaklaşık %40’ını gerçekleştirmektedir. Sürekli gelişen, büyüyen, ihracat ve istihdam artışı sağlayan bir sektördür…”

Sözlerinin ardında gizli duygular; sektörün iyi duruma gelmesi için verdiği mücadelelerdir. Halil Şahin’in son aylardaki performansları İskenderun için kaçırılmaz fırsatlar olarak değerlendiriyorum.

İskenderun Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla da, Sektörün geniş açılımını ve sanayide oluşan büyümenin enerji açığını da beraberinde getirdiğini ve özellikle de İskenderun körfezi çevresinde, enerji yatırım süreçlerinin uzadıkça uzadığından yakınması aslında enerji açığımızın kanayan yarasına da dem vurmuştur. Bölgemizde yapımı devam eden enerji santrallerinin artacağı sinyallerini de böylelikle kamuoyunuza deklare etmiştir.

Sıkıntılarını her platformlarda dile getiren Halil Şahin, potansiyel enerjinin oluşması ile on binlerce işsizin iş kazanmasını dile getirmektedir. Hatta yenilebilir enerjiye bugünlerde büyük rağbetlerin olduğunu, Hatay’da yapımları devam eden rüzgâr enerji yatırımlarının bölgemiz açısından bulunmaz fırsat olduğundan bahsetmesi ne denli oluşumlara ilgi gösterdiği ortada. 

Ayrıca her ülkenin kendi enerji politikasının özünde kendi enerji çeşitliliğini iyi belirlemesi gerekir açıklaması, bölgemizde iş yapan yerli ve yabancı kuruluşların yol haritalarına olumlu katkılar vermektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here