Hal Esnafı Dertli!

0
136

“Haksız Rekabetin Önüne Geçilmeli”

Sebze halinin yerinin uzak olmasından dolayı esnaflarının sıkıntı yaşadığı gibi kayıt dışı satışların arttığı noktasında ortak bir görüş ortaya koyan İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavcılar ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanları, haksız rekabetin önüne geçilmesi için denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapılmasını istiyor.

Sebze halinin şehir dışına çıkarılması ile büyük sıkıntı yaşandığını dile getiren İskenderun Sebze Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkanı İhsan Bilen, “Bu durum semt pazarında kayıt dışı satışı da arttırdı. Hal esnafının geliri ve belediyenin hal rüsumu da düşmüştür” dedi. Oda Başkanı Bilen, İskenderun’un gün geçtikçe belli sebze ve meyve dışında üretici bölge konumundan çıkıp tüketici haline geldiğine de işaret etti.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu da; “Bakkal esnafı olarak, halin biraz uzak olmasından dolayı esnafımız sıkıntı yaşamaktadır. Dışarıdan gelen yaş sebze ve meyvenin yanı sıra bakliye türü eşyalar kayıt dışı satılıyor. Özellikle kırsal kesimler ve köylerde bu durum çok daha fazla görülmektedir. Odalar olarak belediye ve vergi dairesi yetkilileri ile birlikte ortak hareket ederek, bunların önüne geçmek için çalışmalar başlatacağız. Sıkı kontrollerin yapılması durumunda da bunun önüne geçebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Amaçlarının nafakalarını çıkarmaya çalışanları mağdur etmek olmadığının da altını çizen Çöloğlu; “Amaç, onları da kayıt altına alıp, haksız rekabetin önüne geçmektir. Bunun içinde daha sıkı denetimlerin yapılması gerekir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here