Hakkı Bulut; “Arabesk Hayatın Yansımasıdır!”

0
307

hakkı bulut1Hakkı Bulut İskenderunlu Hayranlarıyla Çat-Fasıl Çadır Restoranda Buluştu

Çat-Fasıl Çadır Restoranda sahne alan Arabesk Müziğinin güçlü isimlerinden Hakkı Bulut, yılların eskitemediği eski ve yeni eserlerini seslendirirken, Şubat 2014’te çıkacak olan yeni albümünün de müjdesini verdi. Sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatan Hakkı Bulut, arabesk müziğini yıpratmak isteyenlere de göndermede bulunarak; “Arabesk müziği hayatın yansımasıdır! Ben yaşadıkça arabesk müziği hep var olacaktır” dedi.

Arabesk müziğinin yaşayan duayeni Hakkı Bulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamında Çat-Fasıl Çadır Restoranda “Cumhuriyet” konseri verdi. Konser öncesi günümüzde Arabesk müziğinin geldiği noktayı basın mensuplarına değerlendiren Hakkı Bulut; “Türkiye’de gerçek müzik, arabesktir!” değerlendirmesinde bulundu.

hakkı bulut2

Kim ne derse desin, arabesk müziğine dönüşlerin olacağının da altını çizen Hakkı Bulut; “Arabesk müziği duygu, düşünce, özlem, yaşam ve sevgiyi içerir. Arabesk müziğini sevmeyen bu ülkede yaşamıyor ve o kişinin ruhu yok demektir. Aşkı ve sevgiyi de bilmiyor demektir. Bazı sanatçılar tarafından sık-sık arabesk müziği hedef gösteriliyor ve yok edilmek isteniyor. Oysaki ben yaşadıkça arabesk müziği hep var olacaktır” diye konuştu.

Pop sanatçıların geçmişte arabesk müziğini yıpratmaya yönelik girişimleri olduğu yönündeki soruya da yanıt veren Hakkı Bulut; “Arabesk müziğini yıpratmak isteyen sadece pop sanatçıları değildir. Vefasız sadece onlar değil, birde arabesk müziği ile piyasaya çıkıp, müzik dünyasında yer edinen arabeskçiler de vefasızlık yaptılar. Bunların birileri de Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur’dur. Onlar ‘Biz arabesk yapmıyoruz!’ diyorlar. Onlar bunu yaptıktan sonra popçular yapmış çok mu? Arabesk müziği ben var oldukça, var olmaya devam edecektir. Çünkü arabesk müziği hayatın yansımasıdır!” dedi.

hakkı bulut3

Cumhuriyet konseri, Kolbastı Filiz’in birbirinden güzel seslendirdiği oyun havaları ile başladı. Daha sonra sahne alan Arabesk Müziği Sanatçısı Hakkı Bulut’un ilk seslendirdiği parçası “İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız” oldu.

Konser esnasında davetlilerin isteklerini de yerine getiren Hakkı Bulut, yeni albümünün müjdesini de verdi. 45 yıllık sanat yaşamında 60. albüm çalışmasının hazır olduğunu dile getiren Bulut; “Yeni Albümü 3 Şubat 2014’te piyasaya süreceğiz. Çünkü 3 Şubat benim doğum günümdür. Doğum günümde yeni albümüm piyasaya çıkıyor. Yeni albümde olduğu gibi bütün albümümdeki eserler bana aittir” diyerek, yeni albümünün adını vermekten de kaçındı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here