Hak-İş ve Çelik İş Yöneticileri, ‘Büyük Buluşma’da İsdemir İşçisiyle Buluştu

0
153

Değirmenci; “Emeğinizi, Kimsenin Hiçe Saymasına Asla İzin Vermeyeceğiz”

Yaklaşık üç yıldır süren, İsdemir’deki yetki mücadelesini kazanan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Yönetim Kurulu, ‘Büyük Buluşma’da üyelerle bir araya geldi.

İSDEMİR İSOT Alanında gerçekleştirilen coşkulu mitingde üyelerle bir araya gelen Genel Başkan Değirmenci ve yönetimi, zaferlerini hep birlikte kutladılar.

Büyük Buluşmada; Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay ve Cengiz Gül, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner, şube başkanları, bölge temsilcileri, bölge başkanları ve temsilcileri yer aldı.

Miting alanına alkışlar ve sloganlar eşliğinde gelen sendika heyeti, üyelerle selamlaştı. Mitingde kısa bir açılış konuşması yapan Genel Mali Sekreter Bayram Altun; “45 yıldan beri yetkili olduğumuz İSDEMİR’de 923 gün sonra tekrar bizi bir araya getirip buluşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun” dedi.

Çelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise; “Çelik-İş’i Çelik-İş yapan İSDEMİR işçisiyle, yeniden aynı havayı solumayı, bizlere nasip eden, Yüce Mevla’ya binlerce kez şükürler olsun. Sabrımızın sonunu selamete çıkaran, Yaradan’a şükürler olsun. İSDEMİR’de, güzel günleri inşa etmek için bizlere yeniden fırsat veren Allah’a binlerce kez şükürler olsun” diyerek konuşmasına başladı.

2013 yılından bu yana çok zor günler yaşandığını kaydede Değirmenci; “Bugün, artık yeni şeyler söylememiz gerektiğinin, sizlerin de yeni şeyler duymak istediğinizin farkındayız. Bizler, geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları hafızalarımızdan silmeye hazırız. Kimseye bir kızgınlığımız, kırgınlığımız veya sitemimiz olmayacak. Biz, söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan, davası olan herkesle konuşup, görüşeceğiz ve birlikte yol yürüyeceğiz” diye konuştu.

Toplu İş Sözleşme sürecini başlatacaklarının müjdesini de veren Değirmenci; “Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’i olarak yeni bir ruhla, ilk günkü heyecanla, yeni bir ekip ve yeni bir kadroyla, sizlerin duası ve HAK-İŞ’imizin desteğiyle bu süreci tamamlayıp, kutlu davamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bizler işimize odaklanacağız. ‘İşyeri olmazsa işçi olmaz, işçi olmazsa işyeri olmaz’ mantığıyla çalışacağız. Kazandıracağız. Kazanacağız. Ellerimizle ve alın terimiz ile büyüttüğümüz pastadan hak ettiğimiz payı alacağız. ‘Emeğiniz emanetimizdir’ düsturuyla çıktığımız bu yolda, bizler emanetinize sahip çıkmak için buradayız.

Sizler Çelik-İş ile beraber bu yola çıkarak, emeğinizi bizlere emanet ettiniz. Dinimizin de emrettiği üzere, emanetinize gözümüz gibi bakacağımızdan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Emeğinizi, kimsenin hiçe saymasına, görmezden gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Alın terinize hak ettiği özeni ve önemi gösterip, emanete hıyanet edilmeyeceğini, bu kutsal değere nasıl sahip çıkılacağını herkese göstereceğiz.

İSDEMİR işçisi Çelik-İş’in sevdasıdır, bizim vazgeçilmezimizdir. Baş koyduğumuz sevdamızı, en güzel yerlere taşımak ise boynumuzun borcudur. Birbirinden ayrı düşünmenin mümkün olmadığı bu iki güzide yapı, artık yoluna hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde devam edecektir. İSDEMİR’in ve Çelik-İş’in ilerlemesini hiçbir yapı ve güç durduramayacaktır. Kırmadan, dökmeden, incitmeden, üyelerimizin refah ve mutluluğunu merkeze koyarak haklı ve kararlı mücadelemizi devam ettireceğiz.

Bizler, burada gelecek güzel günleri inşa etmeye talibiz. Rabbim sizlerin de bizlerin de emeğini boşa çıkarmasın. Bizim davamız da, derdimiz de, hesabımız da, yürüyüşümüz de sizlersiniz. Sizler olduğunuz takdirde bizler varız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da sizlerin hizmetkarı olacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da; “Bugün tarihi bir gündeyiz. Bugün yeni bir başlangıcın, yeni bir dönemin ilk gününü yaşıyoruz. Bugün ayrılıkların, parçalanmışlıkların, bölünmüşlüklerin yaşandığı gün olmaktan çıkmıştır. Bugün Hz. Mevlana’nın da dediği gibi parçaları birleştirmeye, kaybettiklerimizi kazanmaya, yıkılan köprüleri yeniden inşa edip yeni köprüler kurmaya geldik. Bu yeni anlayışın gelecekte bize neler kazandıracağını göreceksiniz.

Daha önce biz bu bacaların tütmesini istiyoruz demiştim. Bu bacalar bizim, bu fabrika bizim. Biz burada çalışmak istiyoruz demiştik. Bugün çok şükür bacalarımıza, fabrikamıza yeniden kavuştuk. İnşallah bir daha ayrılmayacağız ve hep birlikte geleceği inşa edeceğiz. Bu topraklarda yaşayan; Reyhanlısından, Dörtyollusuna, Belenlisinden, Kırıkhanlısına kadar bu fabrikada ekmeğini kazanan, seher vaktinde dua eden bütün kardeşlerimizin bu mücadelede hakkı ve emeği var. Yeni bir anlayışı hep birlikte inşa edeceğiz. Zor günleri geride bıraktık, bundan sonra yeni bir inşa sürecinde beraber olacağız. Dünden fazla yan yana, geleceğe umutla bakacağız. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here