Demokrasi Nöbetleri İskenderun’da da Başladı

0
139

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da gerçekleştirilen kalkışmanın ve bu kalkışmaya karşı halkın birlikte hareket etmesinin yıldönümü Demokrasi nöbetleri ile kutlanacak.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde demokrasi nöbetlerinin yeniden başladığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun anıt alanında başlayan nöbetler hakkında açıklamalarda bulundu. Dingil, Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Unutmadık, Unutturmayacağız” sloganıyla meydanlarda nöbete başladıkları söyledi.

Anma etkinlikleri çerçevesinde 11-16 Temmuz tarihleri arası İskenderun Anıt Alanında yine Demokrasi Nöbetinde olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıldönümü nedeni ile İskenderun’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Anıt alanındaki nöbetlerde 15 Temmuz’u anlatan videolar gösteriliyor. Halkımıza çeşitli ikramlar yapılıyor, Dualar ediliyor” dedi.

İskenderun halkının da 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıktığını hatırlatan Başkan Seyfi Dingil; “15 Temmuz’da halkımız cuntacılara hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne büyük bir tepki gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdiğinde vatandaşlarımız 24 saat nöbet tuttu. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Oluşturulan Anı Defteri Kitap Haline Getirilecek

Başkan Seyfi Dingil, halkın 15 Temmuz’la ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaları amacıyla İskenderun anıt alanında 15 Temmuz Destanı Anı Defterinin de oluşturulduğunu belirtti. Başkan Dingil, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ile birlikte anma etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan anı defterine duygu ve düşüncelerini de yazdı.

İsteyen herkesin anı defterine duygu ve düşüncelerini yazabileceğini de kaydeden Dingil; “Siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve isteyen bütün vatandaşlar 15 Temmuz Darbe girişimi ile yaşadıkları anıları bu deftere yazabilecekler. Sonrasında ise bu defter kitap haline getirilecek. 15 Temmuz ülkemiz için kara bir gün, lekeli bir gün ve aynı zamanda da halkımızın demokrasiye, ülkesine milletine canı pahasına sahip çıktığı bir gündür. Bu önemli günde canlar verdik, şehitler verdik, askerimiz, polisimiz şehit oldu. Gazilerimiz var” dedi.

Başkan Seyfi Dingil ve Kaymakam Recep Soytürk’ün ardından, isteyen vatandaşlar da kürsü üzerinde duran anı defterine 15 Temmuz Darbe girişimine ilişkin anılarını yazdılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here