Hacı Bektaşi Veli Anlayışında İnsan Sevgisi Vardır

0
239

dönen ziyaret1Dönen, Hacı Bektaşi Veli Derneği Üyeleriyle Bir Araya Geldi…

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cemevinde dernek ve vakıf üyeleri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

Dönen, Hacı Bektaşi Veli geleneğinin kaynağının insan sevgisi olduğunu belirterek; “Hacı Bektaşi Veli anlayışına bugün daha çok ihtiyaç vardır. Hacı Bektaşi Veli anlayışında insan sevgisi, çağımız insanının en önemli gereksinimi olan dostluk, karşılıklı güveni ve insan ilişkilerini düzenleyen demokratlık, eşitlik vardır. Muhabbet vardır” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Buluş ise gerçekleşen ziyaretlerden ötürü Dönen’e teşekkür ederek; “Vakfımızda; mezhepçilik yapılmayacağı gibi, dil, din, ırk ve inanç ayrılığı da gözetilmeyecektir. Bizi bu çatı altında bir araya getiren ilke insana olan saygı ve sevgidir. İnsanı, şu ya da bu kalıba uyduğu için değil, salt insan olduğu için seviyoruz. Ancak, Atatürk’e ve laik Cumhuriyet ilkelerine bağlılıktan asla ödün vermeyeceğimizi ve bu ilkelere sahip çıkan herkesin dostumuz olduğunu özellikle vurgulamak isteriz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen ziyarete Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun, İskenderun Alevi Kültür Dernekleri İskenderun Şube Başkanı Kemal Soysüren ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here