“Günlük Değil Ömürlük Çalışmalar Yapıyoruz”

0
87

hatsu inceleme1Başkan Savaş, Hatsu’nun Yürüttüğü Altyapı Çalışmalarını İnceledi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Altınözü’nde Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü(HATSU) tarafından yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Altınözü’nde HATSU’nun yürüttüğü altyapı çalışmalarını yerinde gözlemleyen Başkan Savaş; “Hatırlandığı gibi Antakya Belediye Başkanı iken kent genelinde çok geniş ve kapsamlı bir alt yapı çalışması yapmıştık. Yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon, Tedaş ve Telekom da dahil olmak üzere 400 km gibi rekor düzeyde altyapı çalışması gerçekleştirmiştik. Şimdi bu çalışmaları Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bütün Hatay’da yürüteceğiz ve gördüğünüz gibi yeni kurulan bir organize olmamıza rağmen adımlarımızı atıyoruz” dedi.

Yürütülen çalışmaların sona ermesinden sonra üst yapı çevre düzenleme çalışmalarına geçileceğinin altını çizen Başkan Savaş, ihtiyaç olan cadde ve sokaklarda parke döşeme ve asfaltlama çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirtti. Savaş; “Hedefimiz bu görev süremiz boyunca tüm ilçelerde Yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapıyı ilgilendiren dalları tamamlamak ve çevre düzenleme çalışmalarını bitirmektir” diye konuştu.

Öte yandan, Altınözü’nde hızlı bir şekilde çalışmaları devam eden altyapının 35 km kadar bir çalışma olacağı bilgileri verildi.

hatsu inceleme2

Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Savaş HATSU’nun yaptığı çalışmaları inceledikten sonra Altınözü ilçesine bağlı Sarılar, Tepehan, Kazancık, Altınkaya, Büyükburç, Karsu, Tokaçlı, Akaber ve Akdarı Mahalle Muhtarları ve sakinleriyle bir araya gelip vatandaşların sorunlarını talep ve isteklerini konuştular.

Ziyaretleri sırasında birtakım açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Son 140 yılın en kurak dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, Yaşanan bu ciddi kuraklığa rağmen Hatay’ın çoğu yerinde su problemini çözdüklerini, ekiplerin gecesini gündüzüne katarak Hatay halkının sorunlarını gidermek için canı gönülden çalıştıklarını ifade etti.

hatsu inceleme3

Ayrım yapmadan Hatay’ın kardeşliğini güçlendirerek birliğine ve beraberliğine zarar gelmeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Savaş; “Bizler her şeyden önce huzuru ön planda tutuyoruz. Bizler gelen bazı tepkilere rağmen yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz, halkımızın sorunlarını çözmekten ve hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz. Hatay halkımızın bu zor dönemde gösterdikleri sabırdan ötürü teşekkür ediyorum. Bizler Hatay halkına günlük değil ömürlük çalışmalar yapmıyoruz. Yarınlarda hemşerilerimizi rahatlatacak, tüm bu sıkıntılardan arındıracak çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here