Güngör; “Dövizi Bahane Ederek Yapılan Zamlar Hızla Geri Çekilmelidir”

0
29

Hak-İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör; “Döviz kurundaki artışı bahane ederek bugüne kadar yapılan tüm fahiş zamlar başta emekçiler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sırtına ağır bir yük olarak bindi. Geçtiğimiz hafta ise yeni ekonomik tedbir paketleriyle dövizin 1 günde üçte bir oranında düştüğünü gördük. Döviz kurundaki düşüşün üzerinden günler geçmesine rağmen aynı oranda indirimlerin gelmediğine maalesef üzülerek şahitlik ediyoruz. Özellikle temel ihtiyaç malzemelerinde herhangi bir indirimin olmamasını ancak fırsatçılıkla açıklayabiliriz. Bu konuda devletimizin acil tedbirler geliştirerek, denetim mekanizmasını sıklaştırıp çözüm getirmesini bekliyoruz” şekilde açıklamada bulundu.

Şube Başkanı Güngör konuyla ilgili yaptığı açıklamada, alınterinden başka sermayesi olmayan emekçilerin alım gücünün günden güne azaldığını, bunun üzerine bir de fırsatçıların fahiş zamlarla emekçilerin omuzlarına ek yükler yüklediğini kaydetti.

Dünyadaki ve ülkemizdeki olumsuz ekonomik gelişmelerin en çok emekçileri etkilediğine dikkat çeken Güngör; “Pandeminin ve diğer ağır ekonomik koşulların emekçileri yıprattığı yetmiyormuş gibi bir de stokçuların, karaborsacıların ve fırsatçıların gayri ahlaki fahiş zamlarıyla karşı karşıya kaldık. Emekçinin alınterini satarak kazandığı parasına, sofrasına, cebine göz dikenlere en ağır cezai işlemleri uygulamak bir zorunluluk haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Emekçiler olarak gerek pandeminin getirdiği sosyal sorunlar gerekse ağır ekonomik koşullarda bugüne kadar fedakarca çalışan emekçilerin özverili çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Şube Başkanı Güngör, işverenlerden emekçileri bir nebzede olsa rahatlatacak ek destekler beklediklerini söyledi.

Yeni yılda başta emekçiler olmak üzere tüm vatandaşlara sağlık, mutluluk ve huzur temennisinde bulunan Güngör, zor günleri el birliğiyle ve iş birliğiyle aşma gayretinde olduklarını sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here