HBB Zabıta Ekipleri, Yılbaşı Gecesi Sabaha Kadar Denetimde Olacak

0
119

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Alper Kılıçoğu, bölgemize atanan iki zabıta müdürünü tanıtırken, birimleri hakkında genel bilgiler verdi ve yılbaşı denetimleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak, 3 trafik ve 3 asayiş olmak üzere 6 bölgeden oluşan 15 ilçede, 225 personel ve 49 araç ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden HBB Zabıta Daire Başkanı Alper Kılıçoğlu, Selçuk Güllü’nün 3. Bölge Zabıta Asayiş Şube Müdürü, Murat yavuz Savaşçı’nın da 3. Bölge Zabıta Trafik Şube Müdürü olarak atandığını söyledi.

Birinci bölgenin, ‘Antakya, Defne, Samandağ, Yayladağı, Altınözü’, ikinci bölgenin ‘Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı, Kumlu’ ve üçüncü bölgenin de ‘İskenderun, Arsuz, Erzin, Dörtyol, Payas, Belen’den oluştuğunu hatırlatan Kılıçoğlu; “Her bölgede müdürlerimiz, müdürlerimizin altında amirlerimiz, komiserlerimiz ve personelimiz mevcuttur. İskenderun bölgemiz 3 bölgedir. Bu bölge ile ilgili 2 tane yeni müdür arkadaşımızı atadık. Bir tanesi trafik zabıta şube müdürümüz Murat Yavuz Savaşçı, asayiş anlamında da Selçuk Güllü arkadaşımızı atadık. Bu arkadaşlarımız İskenderun, Arsuz, Payas, Erzin, Dörtyol, Belen’de zabıta hizmetlerini yürütmektedir.

Hatay genelinde zabıta Dairesi Başkanlığı olarak 225 personel ve 49 araçla hizmet vermekteyiz. Vatandaşımızın memnuniyeti için her bölgede insanlarla iletişim halindeyiz. Esnaflarla, derneklerle, muhtarlarla iletişim halindeyiz. Ekiplerimizi güçlendirmek için büyükşehir belediye başkanımız gereken desteği vermekte, güçlendirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mahallelerimizde zabıta noktaları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde farklı şube müdürlükleri ve farklı birimler de oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Yaklaşan yılbaşı ile ilgili yapılan çalışmalar ve denetiler hakkında da bilgiler paylaşan Kılıçoğlu; “2022 yılına sayılı günler kaldı, birkaç gün sonra yılbaşını kutlayacağız. Yılbaşını evinde geçirecek olan vatandaşlarımız, şimdiden alışveriş merkezlerine, marketlere, manavlara, pazarlara alışveriş yolu oluşturmaya başladılar. Ekiplerimiz sahada denetim halinde zaten ama bu özel günlerde ekiplerimizin sayısının daha da arttırıp küçük-büyük işletmelerin tamamına denetimleri sıkılaştırdık. Şu an sahada uygulama yapılıyor. Esnafa, işletmeye girdiğimizde baktığımız başlıca konular var. O konuların en başında ruhsat geliyor. İşletmenin ruhsatı var mı, yok mu, vergi dairesine tabii mi, değil mi bunları inceliyoruz. Daha sonra, sağlık, hijyen, son kullanma tarihi, ürünün ambalajının yıpranıp yıpranmadığı, fiyat etiketleri yönünden incelemeler yapıyoruz. Raftaki fiyatla kasadaki fiyatın bir olması gerekiyor. Bunların tamamı insanlarımızın sağlığı, vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmesi için yapılıyor.

Aynı zamanda yılbaşını dışarıda eğlence mekanlarında geçirecek olan vatandaşlarımız da var, bunlarla ilgili ekiplerimiz Hatay genelinde tüm eğlence mekanlarına denetim yapmaya başladılar. Eğlence mekanlarının özellikle mutfak kısımlarına bakıyoruz, temiz mi, hijyenik mi diye. Son günlerde gündemde olan kaçak içkiler nedeniyle alkollü içeceklerin faturalarını inceliyoruz, son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Yine o eğlence mekanında fahiş fiyatla karşılaşmaması için vatandaşlarımızın her masada fiyat tarifesinin olmasına dikkat ediyoruz. Vatandaş oturduğunda o fiyat tarifesini görecek, kasada farklı fiyatla karşılaşmaması gerekiyor. Bununla ilgili tedbirler aldık, almaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz tüm esnafları uyarıyorlar, çalışmalarımız devam ediyor.

Toplu taşıma ile ilgili oda başkanları ile iletişim halindeyiz. Oda başkanları gece sabaha kadar toplu taşıma seferlerini hazır halde tutacaklar. Bizlerde özellikle taksi kullanacak olan vatandaşlarımız için denetimlerimizi arttırdık. Esnaf bazen taksimetresini açmıyor, vatandaş fahiş fiyat karşında mağdur olabiliyor.

Ekiplerimiz o gece 24 saat sabaha kadar denetimlerini yapacaklar. Biz yılbaşı gecesi 225 arkadaşımız ile beraber o gün sabaha kadar görevde olacağız. Vatandaşlarımızın huzurlu bir yılbaşı gecesi geçirmeleri için denetimlerimiz eğlence mekanlarında toplu taşıma araçlarında devam edecek. Bizler görevimizin başındayız. Bu bağlamda tüm Hataylı hemşerilerimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. İnşallah 2022 yılı 2021 yılını bizlere unutturur. Daha güzel, daha sağlıklı, huzurlu, barış dolu bir yıl olur diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here