Güney Akademi’nin Milli Sevinci

0
284

spor-güney akademi2Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Yıldız Kızlar Takımının 2001 doğumlu oyuncusu Esin Oktay, geçen yıl Mersin’de düzenlenen milli takım seçmelerinde beğenilerek, TBF tarafından ikinci aşama olan Yıldız B Milli Takım aday adayı kampına davet edildi.

Bugüne kadar gerek oyuncularının bireysel başarıları, gerekse de takımlar bazında yakaladığı başarılarla ve İskenderun, Hatay ve bölge Basketboluna yaptığı katkılarla adından sıkça söz ettiren Güney Akademi, Milli Takımlar bazında oyuncularına yapılan davetin gururunu yaşıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren kulüp baş antrenörü Nebil Özdemir; “Esin 4 yıldan beri bizim oyuncumuz. Basketbola kulübümüzde başladı ve kısa sürede çok büyük mesafeler kaydetti. Daha önce Adana ASKİ, Beşiktaş, Fenerbahçe ve son olarak Adana Botaşspor oyuncumuzu transfer etmek istedi. Fakat oyuncumuz eğitimi nedeniyle kulübünde kalmaya karar verdi.

Geçen yıl kızımızı Mersin’de düzenlenen milli takım seçmelerine götürmüştük. Orada beğenilen isimler arasına girdi ve 24-25 Ekim’de yine Mersin’de yapılacak olan Yıldız B Milli aday adayı kampına davet edildi. Bu hem kızımız hem de kulübümüz için gurur verici bir olay. Umarım kızımız kampı başarıyla bitirir ve sevindirici haberlerle İskenderun’a döner” diye konuştu.

Kızlar Basketbola Daha Sıcak Bakmalı

İskenderun’da özellikle bayan basketbolu potansiyelinin üst seviyede olduğunu da belirten Özdemir; “İskenderun’da özellikle kız basketbolcu potansiyeli üst seviyede. Basketbol oynamaya çok müsait fiziki yapıya sahip kızlarımız var. Daha önceki yıllarda İskenderun’dan birinci lig takımlarına ve milli takımlara giden birçok basketbolcumuz oldu. 2011 yılında yine kulübümüzün altyapısından yetişip Adana ASKİ’ye transfer olan Demet Saygılı da bunun bir örneği. Fakat ne acıdır ki yıldan yıla, kızlarımızın basketbola katılım oranı erkeklerin çok gerisinde kalıyor. Umarım bu gibi örnekler, kızlarımızın basketbol sporuna daha sıcak bakmaları için bir vesile olur” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here