Güney Akademi’den Galatasaray NEF’e Transfer

0
60

Kentimizin basketboldaki başarılı ekiplerinden Güney Akademi Juvenis’in Milli Oyuncusu Efe Karadayı, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin başarılı ekiplerinden Galatasaray NEF’e transfer oldu.

Bu yıl U-15 Milli Takımına seçilerek Makedonya, Romanya, Bulgaristan ve Kosova’daki FIBA Gelişim Turnuvalarına katılmaya hak kazanan Efe Karadayı, aldığı transfer teklifleri sonucunda bu yıl yaptığı altyapı hamlesiyle dikkatleri üzerine çeken Galatasaray NEF’te karar kılarak, basketbol hayatında yeni bir sayfa açtı.

Pandemi sonrasında 10 ay içerisinde 4’cü transferine imza atarak Hatay Basketbolunda benzeri olmayan bir başarı örneği sergileyen Güney Akademi Juvenis Kulübünün Başkanı Nebil Özdemir de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Efe Karadayı’nin iyi bir kariyer yapacağına inandığını kaydeden Özdemir; “Basketbol Okulumuza 2019 yılında adım atan ve geldiği günden bu yana gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri çeken 2007 doğumlu Milli Oyuncumuz Efe Karadayı, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin güçlü ekiplerinden Galatasaray NEF altyapısına transfer oldu. Oyuncumuz, 2022-2023 sezonundan itibaren İstanbul U-16 Ligi’nde Galatasaray NEF formasıyla mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon eski Milli Takımlar Altyapı Sorumlusu Fikret Doğan öncülüğünde başlattıkları altyapı hamlesiyle ülkemizdeki genç yeteneklerin yıldızını parlatmayı amaçlayan Galatasaray NEF teknik ekibine, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ayrıca, Efe’nin gelişiminde bugüne kadar ciddi emekler sarf eden ve kulübümüzün 10 ayda 4. transferini yapmasına vesile olan tüm antrenörlerimize ve idari ekibimize, salonlarını kulübümüze açan İskenderun Bahçeşehir Koleji Kurucuları ve Okul Yönetimine, bugüne kadarki tüm desteklerinden dolayı sponsorumuz Juvenis Telekom A.Ş. ve Onursal Başkanımız Sn. Bora Küçük’e çok teşekkür ediyoruz.

Efe, karakteri, çalışkanlığı, duruşuyla her zaman gururumuz oldu. Kendisine bugüne kadar kulübümüze yaşattıkları için teşekkür ediyor, yeni kariyerinde başarılar diliyoruz. Hatay ve İskenderun Basketbolunun adını tüm Türkiye’de duyurmaya kararlıyız, bununla yetinmeyip çalışmalarımıza aynı tempoda devam edeceğiz. Yakın zamanda daha güzel haberleri İskenderunlu ve Hataylı basketbol severlere duyuracağız inşallah” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here