Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
37

CHP, Seçim Çalışmalarını Hızlandırdı

Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) 13 Haziran’da verdiği seçim startını Hatay’da hızlandırıyor. Parti il binasında, partililer ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelen CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ seçim sürecinden izlenecek yolları ve çalışmaları paylaştılar. Toplantıda birer açıklama yapan milletvekilleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için harekete geçtiklerini ve CHP adayının tartışmasız biri olması gerektiğine ve bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüklerine vurgu yaptılar. Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu Ankara’da olduğundan dolayı toplantıya katılmazken, toplantının açıklamalardan sonraya kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.

 

Vergi Dairesi Başkanından Vali Lekesiz’e Veda Ziyareti

Mersin’e tayini çıkan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e veda ziyaretinde bulundu. Dumlu,  2 yıllık görev süresinde Hatay’da Valiliği başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalıştığını ifade ederek, manevi desteklerinden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür etti. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, Vergi Dairesi Başkanı Dumlu’nun gerek görevindeki sorumluluk duygusu gerekse insani ilişkilerindeki pozitiflik açısından başarılı bir görev süreci geçirdiğini ifade ederek ilimize ve insanımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Lekesiz, Dumlu’ya ziyaretin anısına bir de hediye verdi.

 

Üzümdalı Derneğinde Sohbet Toplantıları Başladı

Üzümdalı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaptığı faaliyetlerin yanı sıra üyeler arasında kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak amacıyla sohbet toplantılarını başlattı. Üzümdalı Derneği kadın kolları tarafından yapılan yöresel yemeklerle gerçekleşen sohbete çok sayıda üye katıldı. Bu toplantıların her zaman süreceğini dile getiren Dernek Başkanı İsmail Şahin yaptığı açıklamada, öz veri ile derneğin en iyi şekilde tanıtımını sağladıklarını ve ayrım gözetmeksizin her üyeye eşit mesafede durduklarını dile getirdi. Kaynaşma ve sohbet toplantılarının, kadın kolları tarafından yapılacak yöresel yemeklerle devam edeceğini dile getiren Şahin, bu konuda emeği geçen başta kadın kolları olmak üzere tüm üyelere teşekkür etti.

 

Reyhanlıda ‘El Bombalı İntihar’ Şoku

Reyhanlı ilçesinde aşırı alkol alan ve ailevi sorunları olduğu öne sürülen Suriye uyruklu bir kişi nereden aldığı henüz bilinmeyen el bombasıyla intihara kalkıştı. Kimliği açıklanmayan Suriyeli, polisin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Reyhanlı’nın Yenişehir Mahallesi’nde saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir kişinin elinde el bombasıyla bağırdığı ihbarı üzerine polis alarma geçti. Verilen adrese ulaşan polisler, aşırı alkollü kişinin Suriye uyruklu olduğunu öğrenip, Arapça bilen vatandaşların aracılığıyla ikna etmeye çalıştı. Bir grup polis, ailesiyle sorunu olduğu belirtilen Suriyeliyi oyalarken, diğer polisler arkadan yaklaşıp elindeki bombayı almayı başardı. Etkisiz hale getirilen Suriyeli, gözaltına alındı. Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler ve Emniyet Müdürü Murat Berk de, Yenişehir Mahallesi’ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here