Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
60

gündem kısa1Tunceli’de Hayatını Kaybeden Uzman Çavuş İskenderun’da Toprağa Verildi

Tunceli’de geçirdiği trafik kazası sonrası şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Burnaz, memleketi İskenderun’da askeri törenle toprağa verildi. Alınan bilgiye göre, J. Uz. Çvş. Serdar Burnaz’ın (29) kullandığı 31 DU 757 plakalı otomobil, önceki akşam kent merkezine seyir halindeyken kontrolden çıkarak, Tunceli-Elazığ karayolundaki Mameki köprüsünün bariyerlerine çarptı. Sürücü Burnaz ve meslektaşı Mustafa Bozoğulları (26), köprüde askıda kalan otomobilde sıkıştı. Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tunceli Belediyesi ve 112 Acil Servis ekiplerinin uzun süren çabaları sonucu araçtan çıkarılan uzman çavuşlardan Burnaz, kurtarılamayarak şehit oldu. Burnaz’ın Türk bayrağına sarılı tabutu İskenderun’a getirildi. Burnaz, protokol ve askeri erkânın yanı sıra kalabalık halk topluluğunun katıldığı askeri törenle Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İskenderun şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze töreni esnasında şehidin aile yakınlarının gözyaşları ve feryatları ise yürek dağladı.

Amanos Dağında 44 Bin Kök Hin Keneviri Ele Geçirildi

Edinilen bilgiye göre, Amanos Dağında 3 ayrı bölgede düzenlenen operasyonda 44 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Hazine arazisine Hint keneviri ekildiği ve biçiminin yapıldığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Amanos bölgesinde bulunan Kisecik köyü ile Yukarı Zorgun Yaylası ve Hanişin Düzü mevkisine operasyon düzenledi. Zırhlı araçlar desteğinde Jandarma Özel Harekat birliklerinin de katıldığı operasyonda, ormanın tahrip edilerek tarla haline getirilen 3 ayrı hazine arazisi içerisinde boyları 1 ile 2,5 metre arasında değişen 44 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Hint kenevirlerinin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin katılımıyla olay yerinde imha edildiği belirtildi.

Hacı Adaylarına Yayladağı’nda Tören Yapıldı

Yayladağı ilçesinde Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için tören düzenlendi. Belediye binası önünde düzenlenen törende, din görevlileri tarafından Hac vazifesinin faziletleri hakkında yapılan konuşmalarla başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından hacı adayları, helallik istedi. Törene, Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, İlçe Emniyet Amir Vekili Akif Kızılkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçede bu yıl toplam 30 kişinin hacca gittiği kaydedildi.

Başkan Savaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına Katıldı

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samsun’da gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı. Açılış konuşmalarının ve değerlendirmelerin yapıldığı ilk gün toplantılarının ardından, TKB toplantıları, ‘Karadeniz Bölgesinde Doğal ve Kültürel Mirasın Dinamiklerinin korunması ve Samsun Örneği’, ‘Türkiye’de Kültürel Öncelikli Yol Haritasının Gerekliliği’ ve ‘Kent Müzeleri, Eğitimi, Kültür Odaklı Kentsel Koruma Uygulamaları Etki Analizi’ başlığını taşıyan oturumlar ile devam etti ve son buldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantı hakkında açıklamalar yapan Başkan Savaş, Samsun’da yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısında, 2013 yılı çalışmalarının değerlendiğini ifade etti.

Bisiklet Gönüllüleri Günden Güne Artıyor

Antakya’da bisiklet seven insanların sayısı günden güne artıyor. Profesyonel ekipler tarafından yapılan bisiklet yarışları, şehir içi ve doğa bisiklet turları herkes tarafından beğeni ile takip ediliyor. Bisiklet Gönüllüsü Arif Günyaşar gerek şehir içi gerekse Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenen bisiklet festivallerinin hepsine katılması ile son zamanlarda dikkat çeken isimlerden birisi olarak göze çarpıyor. Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da düzenlenen 2. Antalya bisiklet festivaline Türkiye genelinden katılan 400 sporcudan biri olan Arif Günyaşar; “Katıldığım belli başlı bisiklet turları 2011 yılında Antakya-Halep, Antalya 1. Bisiklet Festivali, Yalova 2012, 2013 yılında Başmakçı Afyon, İstanbul, Mersin ve Bursa Bisiklet Festivalleridir. İmkanlarım doğrultusunda bundan sonra yapılacak olan bisiklet festivallerine de gideceğim. Bisiklet severlerden isteğim lütfen bisiklet kullanırken kask taksınlar ve trafiği aksatmayacak bir biçimde hareket etsinler. Son zamanlarda basında da gördüğünüz gibi ölümlere kadar yol açan bisiklet kazaları hepimizi üzmektedir. Araç sürücülerinden bisikletliler için biraz daha anlayışlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Tüketici Hakları Derneği Yönetimini Belirledi

Tüketici Hakları Derneği İskenderun Şubesi, geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan kongrede Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Genel Merkez Delegeleri şu isimlerden oluştu; Başkan Nadir Uruç, üyeler Emine Uzun (sekreter), Ahmet Mert Kirmit, Cevdet Uygun (sayman), Kadir Vardar, Tuğce Örnek, Aysel Arslan. Denetleme Kurulu Başkanı Adnan Çelik, üyeler; Arzu Özkan, Emel Gezgin. Genel Merkez Delegeleri ise İlham Yıldız, İbrahim Duman. Kongre sonrası bir değerlendirme yapan Tüketici Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Nadir Uruç; “İlk önce ülkemize ve bütün Hataylılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here