Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
89

Hatay İçin 209 Kişilik Fişleme Listesi!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği Seferberlik Tetkik Kurulu belgeleri, Malatya’da görülen Zirve Yayınevi davasının dosyasına da girdi. Mahkemeye gönderilen belgelerde bütün Hatay’ın fişlendiği ortaya çıktı. İlk kez gün ışığına çıkan bu belgeler arasında Hatay ve Antakya çevresine ilişkin olanlar dikkat çekiyor. Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi dosyasına giren belgelerde Hatay’da, ‘Kurtarılacak kişiler’, ‘Kuvvetli ve nüfuzlu kişiler’, ‘Şüpheli ve zararlı şahıslar’ diye 209 kişilik bir fişleme listesi çıktı. ‘Vatanını çok seven bir Özel Kuvvetler mensubu’ imzasıyla MİT’e gönderilmiş ihbar mektubuyla ortaya çıkan ve 1995-2004 yılları arasını kapsadığı sanılan evrakta; şehirdeki Alevi, Hıristiyan ve Bahai inanç önderleri, sol görüşlüler, Kürtler ve Ermeniler ‘zararlı’ sayılıyor. Bölgede Seferberlik Tetkik Kurulu çalışmaları çerçevesinde kontrgerilla faaliyetleri yürütüldüğü anlatılıyor.

 

Asi Nehri Üzerinde Hidroelektrik Santrali Kurulacak

Lübnan’dan doğan ve Suriye’yi geçtikten sonra Samandağ ilçesinde denize dökülen Asi Nehri üzerinde hidroelektrik santrali kurulacak. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Asi’nin üzerine kurulacak olan hidroelektrik santrali ile elektrik üreteceklerini söyledi. Asi üzerinde bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Savaş; “Belediye olarak ıslah çalışmasına başladık. Çevre düzenlemesi, kanala bırakılan veya karışan pis suların, önlenmesi ile bugün suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir haline geldi” dedi. Asi için ‘Antakya’nın gerdanı’ deyimini kullanan Savaş; “Amacımız, kokusuz ve sulu bir asi nehri oluşturmaktı. Işıklandırılması ile artık vatandaşlarımız Asi üzerinde gezebilecekleri bir görünüme sahip oldu” diye konuştu. Asi’de hidroelektrik santrali projesinin ihale aşmasında olduğunu da açıklayan Savaş, bugünlerde ihaleye çıkacak hidroelektrik santrali ile elektrik elde edeceklerini, Antakya’nın elektrik ihtiyacının beşte birini bu santralden karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Eş Zamanlı Esrar Operasyonu

6 Adrese Yapılan Operasyonlarda 3 Kilo 413 Gram Esrar Ele Geçirildi. Antakya ve Kırıkhan’da eş zamanlı 6 adrese yapılan operasyonlarda 3 kilo 413 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgisi 6 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Antakya ve Kırıkhan ilçelerinde 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlar sonunda öğrencileri uyuşturucuya alıştıran ve kendilerine bağlı torbacılara yönlendiren 17 kişi hakkında işlem yapılırken, Y.Ç. (49), M.Ç. (38), F.İ. (39) H.Ö. (29), B.Ç. (32), M.Y. (31) adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdüründen Geçmiş Olsun Ziyareti

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, beraberinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Türkoğlu, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Toksoy, Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Sayar ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Parlak ile birlikte, Süleyman Göksu’nun Dörtyol Sanayi Mahallesindeki evine giderek taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Emekli Öğretmen, Dörtyol Öğretmen Evi Danışma Kurulu Üyesi ve Köşe Yazarı Süleyman Göksu, Şubat ayı içerisinde annesi Latife Göksu’yu kaybetmiş, ardından geçen hafta da, Dörtyol Devlet Hastanesinde başarılı bir ameliyat geçirmişti. Ziyarette söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Asarkaya: “Merhume Latife teyzemize Allah’tan rahmet, siz yakınlarına sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ayrıca, ameliyatınız için büyük geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sağlığınıza kavuşur, aramızda olursunuz” dedi. Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu belirten Göksu’da: “Ziyaretiniz beni çok memnun etti. Bu sıkıntılı ve zor anlarımda yanımda bulunduğunuz için sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.

Muharip Gaziler Hassa’da Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi, Hassa Kaymakamlığını ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, 2. Başkan Galip Dalyan,  yönetim kurulu üyeleri İbrahim Çikik, Bahri Gündoğan, Nazım Tümer, Muharip Gaziler Derneği Hassa Temsilcisi Abdulkerim Polat, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, fırsat buldukça bütün ilçeleri gezdiklerini belirterek, gazilerin sorunlarını yerinde tespit ederek yerinde çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti. Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, böyle değerli bir heyeti ilçelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, gazilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, önemli gün ve zamanlarda gazilerle bir araya geldiklerini, geçen yıl, 61 yıl sonra unutulan bir madalyayı gazimize kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tekbıyıkoğlu, Kaymakamlık bünyesinde “şehit ve gaziler”in sorunlarıyla ilgilenen bir birimin etkin olduğunu ve her türlü sosyal haklarından yararlandırdıklarını dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, diğer çalışmaları yapmak üzere Kaymakamlıktan ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here