Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
100

Belediye Meclisi Bugün 2 Maddeyle Toplanacak

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 2 maddeyi görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince 5 Mart 2013 Salı günü (bugün) saat 14.00’te Belediye Meclis Salonunda toplanacak. Meclisin bugünkü oturumunda şu gündem maddeleri görüşülecek: 1-Denizciler-Bekbele müşterek kolektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Denizciler Belediye Başkanı Esabil SOYDAN’a Belediye Meclisince yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu. 2-Denizciler-Bekbele müşterek kolektör hattı arıtma tesisinin yapım işi ile ilgili olarak Bekbele Belediye Başkanı B. Bestami BİLGİLİ’ye Belediye Meclisince yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu.

Karikatürist Masaracı’dan ‘Kadın Hakları’ Konulu Sergi

Karikatürist Kamil Masaracı’nın ‘Kadın Hakları’ konulu karikatür sergisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açılacak. ‘Kadın Hakları’ konulu karikatür sergisi, Hürriyet Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde (Eski İnal Hastanesi) düzenlenecek. 8 Mart 2013 Cuma günü saat 16.00’da açılacak sergi, bir hafta süreyle gezilebilecek. Hatırlanacağı üzere, Karikatürist Kamil Masaracı, İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde Türkiye’de sayılı yerlerde bulunan Karikatürlü Ev’in açılışına öncülük etmiş ve Karikatürlü Ev’den dolayı ödül almıştı. İlköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz karikatür kursu verilen Karikatürlü Ev, Belçika’da düzenlenen uluslar arası toplantıda da tanıtılmıştı.

Şekerlisoy Ailesinin Acı Kaybı!

Birecik ve İskenderun’un tanınmış ailelerinden olan Şekerlisoy Ailesi, aile büyüğü Türkan Şekerlisoy’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İskenderun’daki özel bir hastanede geçtiğimiz Pazar günü yaşama veda eden merhume Türkan Şekerlisoy, 75 yaşındaydı. Şakir, Hasan, Yalçın, Bülent,  Ali ve Ethem Şekerlisoy’un’un halaları olan Türkan Şekerlisoy, 4 Mart 2013 Pazartesi günü, Çay Mahallesi Caminde, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Çankaya Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Öte yandan Şekerlisoy Ailesi’nin taziyeleri, İskenderun Sun Otel arkasındaki Kevser Apartmanı önünde kurulan taziye çadırında kabul edecekleri öğrenildi. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Şekerlisoy Ailesi’ne başsağlığı dileriz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here