Gülgün Feyman MKÜ’de Seminer Verdi

0
216

mkü-gülgün feymanÜniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) tarafından Gülgün Feyman’la ‘Etkili İletişim Teknikleri’ adlı seminer düzenlendi. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda büyük bir katılımla gerçekleşen seminere iş dünyası yakın ilgi gösterdi.

Eğitmen ve sunucu Gülgün Feyman programda, yayıncılık disiplinine, doğru Türkçe’ye, kendisi küçük işlevi büyük şapka kurallarına, diksiyona, ekrandaki beden diline, Türkiye’de özel televizyonculuğa ve anılarına değindi.

Türkçenin geçmişten günümüze değin nerelere geldiğini, Türkçenin akıl almaz kayıplarını bunun yanı sıra dilin yaşatılması ve daha ileriye doğru akması gerektiğini dile getiren Feyman; “Dile zincir vurulamaz” diyerek dilin önemine vurgu yaptı.

Feyman, konuşmasında ayrıca sözü güzel kullanmanın altını çizerek güzel Türkçemizde her sözcüğün bir anlamının olduğunu ve sözcüklerin ancak doğru şekilde seslendirildiğinde anlam kazanacağını ifade etti. Feyman, daha sonra eserinde de ele aldığı ‘Dilimizi yabancı sözcükler mi kuşatıyor?’ sözleriyle zengin Türkçemize giren yabancı sözcüklerden bahsetti. Feyman, bu konuda yaşadığı üzüntüyü dile getirerek aslında her sözcüğün bir karşılığının bulunduğu Türkçemizde neden yabancı kelimelere yer verildiğini üzüntüyle karşıladığını ifade ederek; “Dilimizi yabancı sözcükler kuşatıyor. Hem de hızlıca. Değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Onlarla gurur duymayı bilmiyoruz” diye konuştu.

Haber spikeri ve eğitmen Gülgün Feyman konuşmasında spikerliğin vermiş olduğu sorumluluklardan, günümüzdeki spikerlerin mesleki yetersizliğine ve dili doğru kullanamamaktan kaynaklanan mesleki bozulmalara kadar birçok konuya değinerek şöyle devam etti:

“Yayıncıların çok yönlü olması ve daima kendilerini yenilemeleri gerekir. Bu meslek özel hayatın çalkantılarını, kişisel kaprisleri kaldırmaz. Benmerkezci anlayışa geçit yoktur. Disiplin mesleğidir. Tıpkı sporcu gibi uzun yol koşucusudur. Hayatını çok düzenli yaşamalı milyonlara karşı sorumluluğunu asla unutmamalıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here