“Gülcihan’ı Eski Günlerine Kavuşturacağız”

0
227

riyad kırmızıoğlu30CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Kırmızıoğlu, Gülcihanlılarla Buluştu

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu Gülcihan’dan gelen yoğun istek üzerine bölgeyi ziyaret etti. Kırmızıoğlu, Gülcihan’ın önde gelen aileleri ve esnafları ile dünyaca ünlü Gülcihan plajındaki bir tesiste bir araya geldi.

Toplantıya öncülük eden önde gelen esnaflardan Servet Kök, yaptığı açılış konuşmasında, uzun süredir yaptığı çalışmaları ile adından söz edilen Riyat Kırmızıoğlu’nu aralarında görmekten mutluluk duyduklarını ve sorunların çözümü için bölgenin bağrından kopan ve halkıyla her zaman beraber olan bir vekili bölgeden meclise göndermek istediklerini belirtti. Konuşmasında kısaca yörenin özelliklerinden ve sorunlarından bahseden Servet Kök, bölgenin turizm potansiyellerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Gülcihan halkı ile yapmış olduğu ve samimi bir havada geçen toplantıda bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ve Arsuz Belediyesi’nin meclisten CHP iktidarı ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kırmızıoğlu, atılması gereken adımların ekonomiden geçtiğini ve ekonomik desteğe ancak iktidara gelinmesiyle kavuşulacağını belirtti.

riyad kırmızıoğlu31

Arsuz, Hatay’da Turizmin Başkentidir

Arsuz yöresinde ekonominin canlandırılması için öncelikle turizm projelerine önem verilmesi gerektiğini ancak bu projelerin daha çok küçük ve orta ölçekli esnaflara yani bu bölgenin gerçek sahiplerine öncelik tanınarak yapılması gerektiğini belirten Kırmızoğlu, Gülcihan’ın eski hareketliliğine kavuşturulması için anahtar teslim, geri ödemesiz hibelerle desteklerle yapılacak tesislerin bölge halkının ekonomiye olan katkısını sağlayacağına vurgu yaptı.

Dr. Riyat Kırmızıoğlu bölgeye gelen turist profilini bir an önce yükseltecek ve bölgeye para bırakacak hale gelmesini sağlayacak, pansiyon turizmine öncelik veren projelerin hayata geçirilebilmesi için uzun yıllardır Arsuz’u bilen ve CHP iktidarında Arsuz’u da temsil edebilecek bir vekile ihtiyaç olduğunu söyledi.

Turizmin Desteklenmesi Tarımı da Hareketlendirecektir!

Dr. Riyat Kırmızıoğlu, dört mevsim iklim koşullarının her türlü meyve ve sebze üretimine müsaade ettiği güzel Arsuz’un, turizmdeki hareketlilik ile beraber tarım ürünlerine olan ihtiyacının da artacağını, örtü altı tarım ve muz üretiminin ciddi rekoltelere ulaşarak bölge ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Kırmızıoğlu; “Böylelikle yaz aylarına göre kışın düşen turizm gelirlerinin tarım ile arttırılması ve dengelenmesiyle istihdamın yıl boyunca sürmesi de sağlanmış olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here