Gül; “Suriye’deki Kaosun Türkiye’ye Taşınmasına Asla Müsaade Etmeyiz”

0
62

cumhurbaşkanı1Cumhurbaşkanı, Geçtiğimiz Hafta Sonu Reyhanlı’da Yaşanan Bombalı Saldırı Sonrasında Dün Hatay’a Geld, ve Bazı İncelemelerde Bulundu…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz hafta sonu Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırı sonrası dün Hatay’a geldi. İçişleri Bakanı Muammer Güler ile birlikte özel uçak ‘CBK’ ile Hatay Havaalanı’na gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra karayoluyla Reyhanlı’ya geçti.

Reyhanlı’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Reyhanlı halkına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinde bulundu.

İncelemelerin ardından belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlardan sağduyulu olmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Gül; “Maalesef bu canice, hunharca işi yapanlar kötü niyetli insanlardır. Devletimiz bunları ortaya çıkaracaktır ve hesabını soracaktır. Sizden ricam şu; Bu zor günler sağduyulu olmak, aklıselim sahibi olmak, birlik ve beraberliği muhafaza etme günüdür. Bu kirli işlerin tek amacı bizim aklıselimimizi kaybetmemiz ve kışkırtmalar, söylentiler ve yalan yanlış yazılarla hiç olmayacak işleri yapmamızdır. Sakın tahriklere gelmeyin. Farklı fikirler olur ama sözlerimizin nereye gideceğini bilmemiz lazım. Gün beraberliğimizi hep beraber muhafaza etme günüdür. Yanlış insanlar, her yerden çıkabilir.

Komşumuzda olup bitenler üzücüdür tabi. Allah etmesin, kimse evini barkını bırakıp gitmek istemez. Evini, barkını terk etmek durumunda olup da komşusuna sığınanlara da sizler en büyük asaleti gösteriyorsunuz. Hepinize tekrar başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi büyük acılardan korusun. Bir daha böyle acı yaşatmasın” diye konuştu.

cumhurbaşkanı2

Emniyet ve istihbaratın koordineli çalıştığını da kaydeden Cumhurbaşkanı Gül; “Her iki teşkilat da bugün zanlı olarak mahkemeye taşınan isimleri zaten takibe almışlardı ve takip ediyorlardı. Ve bu tip bazı eylemlerin olabileceğinden kuşkulanıyorlardı. Her iki teşkilatında uyarıları vardı. 100 olaydan 99’unu önlersiniz, bunları duyurmazsınız. Ama bir tanesi elden kaçınca bu acılar çıkıyor. Durum budur. Şüphesiz ki hepimizin görevi yüzde 100 başarılı olmak. Böyleyken nasıl oldu da kaçtı? Bununla ilgili de gerekli çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Reyhanlı’daki patlamayı, Türkiye’de tek hamlede yapılan, terör olaylarında en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olay olarak niteledi. Devletin bütün imkânlarıyla halkının yanında olduğunu göstermek için geldiğini ifade eden Gül; “Bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki; bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar, eninde sonunda mutlaka cezalarını göreceklerdir. Bu olay sonuna kadar bütün detaylarıyla açıklanacaktır ve aydınlatılacaktır. Güvenlik güçlerimiz delilleri somutlaştırma çalışması içindedirler. Bu olayın içinde, dışında, bir şekilde kimler bulaştıysa, kimler teşvik ettiyse hesabı sorulacaktır” dedi.

Devlet olmanın sorumluluğu ve kararlılığının muhakkak gösterileceğini, bundan da hiçbir şüphesi olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül; “Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye’nin farkı demokrasi ile idare edilen bir hukuk devleti olmasıdır. Türkiye’nin kategorisi demokrasi ve hukuktur. Bu ama hiçbir zaman Türkiye’nin caydırıcılığını zedeleyecek bir şey de olamaz, devlet olmanın sorumluluğu ve yükümlülüğüdür. Suriye’de olup bitenlerin, kaosun Türkiye’ye taşınmasına, buna asla müsaade etmeyiz. Bunu herkesin bilmesi gerekir” diyerek net konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuşmasının ardından taziye ziyaretlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra taziye çadırından ayrılarak beraberindeki heyetle Antakya’ya hareket etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here