Güder; “MKÜ Dünyanın Sayılı Üniversiteleri Arasına Girecektir!”

0
101

Mustafa Kemal Üniversitesi Kampusunda Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor

Mustafa Kemal Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı ekiplerince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapım İşleri Genel Şartnamesi esas alınarak sürdürülen Kampus altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda büyük bir özveriyle sürdürülen kampus içi çevre yolu, mevcut yolların genişletilmesi, kampus içi aydınlatma, yaya yollarının düzenlenmesi, kanalizasyon ve elektrik hatları vb. gibi öğrencilerin kampus içi yaşantılarına yönelik çalışmalarda sona yaklaşıldı ve yapılan çalışmalarla birlikte kampus adeta yaşam alanı hüviyetine büründü.

Kampus içi yaya yollarının yapımı ve diğer çalışmalarda yeşil alanların korunması ve yeşillendirme çalışmalarıyla birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yeşille mavinin kucaklaştığı bir kampusu hayata geçirmenin amaçlandığı belirtildi. Çalışmalar hakkında verilen bilgide ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının tüm şartları yerine getirilerek Özel Gereksinimli Bireylerimizin de hassasiyetlerinin gözetildiği alt yapı çalışmalarında Türkiye’de hayata geçirilecek projelerde öncü rol oynanmaktadır. Engelsiz Üniversite Engelsiz Kampus düşüncesiyle hareket edilerek kampusumuzda önemli bir eksikliği giderecek olan Yardım Noktalarının kurulmasıyla birlikte kurumsal sosyal sorumluluk gereği Mustafa Kemal Üniversitesi üzerine vazife olan işleri de yerine getirecektir. Mustafa Kemal Üniversitesini modern bir görünüme kazandırmak ve öğrencilerimize kampus içi yaşam alanı oluşturmak projelerimizin olmazsa olmazları arasındadır.”

Üniversitemizin Çehresi Değişecek

Çalışmalar hakkında görüş bildiren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Güder de; “Göreve geldiğimiz günden bu yana Mustafa Kemal Üniversitesi’ni ilk on üniversite arasına konumlandırmak için yürüttüğümüz çalışmaların yanında alt yapı düzenlemelerinde de büyük bir ivme kazandık. Kısa bir zaman sonra hayata geçireceğimiz projelerle üniversitemizin çehresini değiştireceğiz. İnanıyorum ki Mustafa Kemal Üniversitesi sadece Türkiye’nin değil Dünyanın da sayılı üniversiteleri arasına girecektir. Sadece yaptığımız bu alt yapı düzenlemeleriyle bile öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yönelik önemli eksiklikleri giderdik. Bundan sonra imza atacağımız nitelikli işlerle Hoşgörü ve Bilimin Adresi olan Mustafa Kemal Üniversitesi’ne Kampus Kent görünümü kazandırıp, bütün öğrencilerimizin kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini sağlayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here