Gözü Dönmüş Canilerin Son Kurbanı Özgecan!

0
203

özgecan1Tarsus’tan vahşet haberi… 3 gündür aranan üniversiteli Özgecan’ın cesedi bir dere yatağında yanmış olarak bulundu. Genç kızı bindiği yolcu minibüsünde bıçaklayarak öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Zanlıların ifadelerine göre minibüs şoförü Suphi A., Özgecan’a tecavüz etmeye kalkınca genç kız direndi. Suphi A. önce bıçakladı sonra da başına demir çubukla vurdu. Babası necmettyin A. ve arkadaşı Fatih G.’den yardım istedi. Olayın 3 zanlısı daha sonra Özgecan’ın cansız bedenini ormanlık bir alanda yaktılar. Yakalanarak, sorguya alınan şüpheliler cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri gösterdi. Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yanında ormanlık bölgede Cinderesi yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunan cesedinin kayıp Özgecan Aslan’a ait olduğu belirlendi.

İskenderun Kadın Platformundan Kınama

Her bir güne başlarken yenisini duymaya korktuğumuz haberlerden bu sefer en vahşice olanını duyduğumuza işaret eden İskenderun Kadın Platformu Adına Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Melek Demir, cani olayı nefretle kınadı.

Sendika binasında açıklama yapan, yaşanan vahşet için Ak Parti iktidarını suçlayan Demir; “Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan’ımız bindiği Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan TOK aracının şoförleri tarafından tecavüze uğrayıp önce boğazı kesilerek, yakılarak katledildi. Özgecan’ımızın yanı sıra tüm Türkiye’de kadın katliamları hızla artmaktadır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu cinayetler münferit ya da tesadüfi değil. AKP “eşit değilsiniz” dedikçe kadınlar öldürülüyor. Kadın ve erkek eşit değildir” diyen Tayyip Erdoğan ve bir dediğini iki etmeyen AKP kurmayları erkek şiddetini meşrulaştırıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına yönelik şiddet verilerini gizliyor.

özgecan2

Şimdi herkes duysun! Özgecan 4 gün önce 3 erkek tarafından kaçırıldı. Özgecan’ı kaçıran erkekler Özgecan’ı tecavüz ettikten sonra yakarak katlettiler. Özgecan’ın ölü bedeni dün bir nehirde bulundu. Şimdi Özgecan’ın bir kader kurbanı olduğunu söyleyeceksiniz her yerde, fıtratında var diyeceksiniz!

Özge’yi canımızı aldınız! Asıl şimdi siz korkun kadınların öfkesinden! Özgecan’ın katillerinin işledikleri cinayete bir gerekçe bulmasına izin vermeyeceğiz. Katilleri yargılayan adaletin peşindeyiz. Ve biliyoruz ki Özgecan’ın katili sadece bu 3 kişi değil, “kadın- erkek eşit değildir” diyen erkek egemen zihniyetiniz, kadın düşmanı iktidarınız!

Meydanları boş bırakmıyoruz. Her yerde inadına isyan, inadına direniş diyerek sokaklarda olacağız. Özgecan’ımızın katillerinin peşini bırakmayacağız. Kadın katliamları engellenene kadar “Kadınların Katili AKP’nin Adaleti” demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here