“Görüntülerle Söylenenler Birbirini Tutmuyor”

0
37

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş Sınırdaki Patlamayla İlgili Bazı İddialar Ortaya Attı…

Cilvegözü Sınır Kapısında hafta başında meydana gelen patlamayla ilgili tartışmalar, eleştiriler sürerken, patlamanın kamera görüntülerinde aracın sadece patlama anının medyaya servis edilmesi kafaları karıştırdı.

Muhalefet milletvekillerinin kamera görüntülerini izleme talepleri ilk günden bu yana gizlilik gerekçesiyle reddedilirken, medyaya dağıtılan görüntülerde aracın sadece patlama noktasına yaklaştığı kısa bir mesafenin görülmesi, aracın patladığı görüntülerin öncesi ve sonrasının yayınlanmaması kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. Konuyla ilgili bazı iddialar ortaya atan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş; “Bu bomba Türkiye’yi Suriye bataklığına daha fazla bizatihi belki de ordusuyla içine çekmek için kurgulandı” dedi.

Olay yerine giderek kamera görüntülerini izlemek istediğini ancak buna izin verilmediğini de sözlerine ekleyen Güneş; “3 bakan o kamera görüntülerini bir gece önce görmüşlerdi. Onların izleme hakkı vardı. Önceki gece Anadolu Ajansı gizlilik kararı alınmış o kamera görüntülerinin 1,5 dakikasını yayınladı. Savcıların gizlilik kararı olduğuna göre Anadolu Ajansı bunları nasıl elde etti, burada suç unsuru var. Kime? Savcıya. Bu görüntülerin montaj yapılmış olduğunu da söyledim. Görüntüler bir bütün değil. Yarım saat yayınlanmış değil, sadece 1,5 dakikasını görüyorsunuz, iki ayrı kameradan görüyorsunuz” diye konuştu.

Cilvegözü’nde patlayan bombanın basit bir olay olmadığına işaret eden Güneş, bunun ardında çok büyük olaylar olduğunu ve bunun ortaya çıkmaması için görüntülerin gösterilmediğini öne sürdü.

Bombayı, Desteklediğiniz Muhalifler mi Koydu?

Aracın Türkiye sınırlarında patladığını bunun da kontrol edilmemiş anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Güneş; “Şam yollamış olabilir diyorsunuz. Cilvegözü’nden Babel-Hava’ya kadar yani sınırdan 30 kilometre ileriye kadar Şam yönetiminin egemenliği yok ki muhaliflerin egemenliği var. O bölgede Halkçı Koruma Birliklerinin egemenliği olduğunu dünya âlem biliyor. Dolayısıyla onlar mı koydu? Çok desteklediğiniz muhalifler mi koydu o bombayı acaba? Sınırlar yolgeçen hanı. Türkiye bir kışla imalathane ve karargâh olmuş Suriye’de cephe olmuş” şeklinde konuştu.

Görüntülerle, ifade edilenler arasında tutarsızlık olduğunu da belirten Güneş; “Patlama olduğunun söylendiği yer, numaranın konulduğu yerle diferansiyelin olduğu yer farklı. Arada 25 metrelik bir mesafe var. İkinci önemli nokta park ettiği söylenen filmlerdeki yerle aracın patladığı yer arasında bir 10 metre fark var. Şüpheleniyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here