Akgöl; “Kamuoyunda Oluşan Kuşkular Ortadan Kaldırılmalı”

0
77

Cilvegözü sınır kapısındaki patlamayla ilişkin Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, savaşı bir cinayet olarak nitelendirirken, Cilvegözü’ndeki patlamadan sonra yaşanan ölümlerin müsebbibinin de katil olduğunu dile getirdi.

Sınırların kontrol altına alınamadığını, girip çıkanların haddi hesabının olmadığını ve bunun için hükümet tarafından önlem bile alınmadığını iddia eden Akgöl, hükümetin bilerek önlem almadığını bunun sebebinin de muhaliflere yapılacak silah yardımlarının kolay bir şekilde yapılması olduğunu öne sürdü. Hükümetin vatandaştan ve muhalefetten bir şeyler sakladığını söyleyen Akgöl, bu olayın peşine bırakmayacaklarının altını çizdi.

Olay günü haberi duyar duymaz, sınıra gittiğini ve orada incelemelerde bulunduğunu dile getiren Milletvekili Akgöl, olay yeri kamera görüntüsünü izleme taleplerinin de gizlilik gerekçesiyle reddedildiğini kaydetti. Milletvekili Akgöl; “3 bakana gösterilen görüntüler, Ana Muhalefet Partisi Milletvekilleri talep ettiğinde gizlilik kararı gerekçesi ile verilmemiştir. Öyle anlaşılıyor ki birileri bizim bu görüntüleri izlememizi istemedi. Buradan soruyorum, neyin ortaya çıkmasını istemiyorsunuz? Hangi gerçeklerin halkımız tarafından öğrenilmesini engelleme çabasıdır yapılan bu uygulama? Hükümet neyin telaşı içerisine girmiştir? Bu olayda hala karanlık birçok unsur bulunuyor. Patlayan bombanın cinsi ve menşeine ilişkin kamuoyuyla paylaşılan bir husus yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu konu enine boyuna araştırılıp, bütün yönleri ile olay aydınlatılıncaya kadar işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Olayın Failleri Ortaya Çıkarılmalı

CHP Milletvekili Akgöl, olaya hangi pencereden bakılırsa bakılsın, yaşananın bir insanlık suçu olduğunu da belirterek; “Failleri her kim olursa olsun kime, nereye uzanırsa uzansın bu olayın faillerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Kamuoyunda oluşan bütün kuşkular ortadan kaldırılmalıdır. Hatay’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlamaya ilişkin olarak ‘Güvenlik önlemleri daha fazla artırılacak’ dedi. Şimdi sormazlar mı adama, arkadaş yeni mi aklınız başınıza geldi diye.

CHP’nin bölge milletvekilleri olarak; bu olayların başladığı günden bu yana, gümrüklerin yolgeçen hanına döndüğünü, önlem alınmaz ise üzücü sonuçların meydana gelebileceğini, bu sınırlardan elini kolunu sallayanın kolayca geçtiğini defalarca söyledik. Biz defalarca uyardık ama AKP Hükümeti ‘dediğim dedik, çaldığım düdük’ diyerek bildiğini okumaya devam etti. Sayın bakanın açıklamalarından hükümetin aklı başına gelmiş gibi görünüyor zannetmeyin. ‘Biraz zaman geçer üstünden bu işi de unuttururuz’ diye bakıyorlar olaylara ki CHP Milletvekillerinin bu olayı araştırmasından rahatsızlar” dedi.

CHP’li Milletvekili Hasan Akgöl, basın açıklaması sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here