Gerekli Ailesi Acı Haberle Yıkıldı

0
224

şehit cenaze2Siirt’te yol emniyeti görevinde bulundukları sırada bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı bombaların patlatılması sonucunda şehit olan kahraman 8 Mehmetçik’ten Ferdi Gerekli’nin anne ve babasına acı haber, akraba ziyareti için gittikleri Hatay’da verildi.

Şehidin babası Adnan Gerekli’ye acı haber Belen’deki akrabalarının yanında Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın ile 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli rütbeliler tarafından verildi. Şehit Ferdi Gerekli’nin annesi Aysel Gerekli’ye ise acı haberi, anneannesinin İskenderun’daki evinde İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Bal verdi. Şehidin babası Gerekli, Belen Kaymakamı Aydın ile birlikte daha sonra İskenderun’a eşinin yanına geldi.

Adnan ve Ayşe Gerekli ile birlikte şehidin anneannesi Ayşe Aydın’ın, ‘Oğlum, oğlum, oğlum’ diye haykırması yürekleri dağladı. Şehidin anne ve babası, buradan da İskenderun Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla, Adana’nın Ceyhan İlçesi’ndeki evine gönderildi.

şehit-ferdi gedikli6

Adana’daki Baba Ocağına da Ateş Düştü

Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli’nin Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba ocağına da ayrıca ateş düştü. İlimizdeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasının yanı sıra Ceyhan’daki kardeşlerine acı haberi de komutanlar verdi.

Şehit Ferdi Gerekli’nin Ceyhan İlçesi’nin İstiklal Mahallesi’ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan’a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli’ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

Adnan ve Aysel Gerekli’nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli’nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt’te görev yaptığı bildirildi.

şehit iskenderun1i

Başkan Seyfi Dingil; “Acımız Büyük”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de terör olaylarını şiddetle kınadıklarını ifade ederek; “Bugün Siirt Pervanli yol emniyeti görevinde bulunan askerlerimize bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, yol kenarına yerleştirilen el yapımı bombaların patlatılması sonucunda kahraman 8 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz ebedi varlığımızın teminatıdır. Türk milletini derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatini kaybeden şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Başkan Nazım Culha: “Söylenecek Söz Yok…”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise çok üzgün olduklarını belirterek; “Şehit haberlerine değil, huzura, barışa ve sükûnete ihtiyacımız var. Hain pusularda Siirt’te 8, Diyarbakır’da 4 canımızı daha yitirdik, söylenecek söz yok!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here