Genç MÜSİAD Başkanı Ergünbaş, Ekonomiyi Değerlendirdi…

0
738

genç müsiadHatay Genç Müsiad Başkanı Vedat Ergünbaş, Gezi Parkı protestoları ile başlayan ve ülke geneline yayılan olayları, ekonomi yönünden değerlendirdi.

Merkez Bankası verilerine göre konuşan Başkan Ergünbaş; “Merkez Bankası verilerine göre Gezi olaylarının başladığı 31 Mayıs’tan bir önceki hafta yabancıların elindeki hisse senedi stoku 145 milyon dolar azalırken, tahvil stokunda da 1 milyar 98 milyon dolar azalma oldu. Gezi olaylarının sürdüğü 31 Mayıs-7 Haziran tarihli verilerine bakıldığında ise, yabancıların hisse senedi piyasasından 464 milyon dolarlık çıkış yaptığı, bonodan da çıkışın sadece 25 milyon dolar olduğu görülüyor.

Toplama bakıldığında ise 24 Mayıs ile 7 Haziran arasında toplamda yaklaşık 1.7 milyar dolarlık net çıkış gerçekleştiği görülüyor. Bu durumda mayıs ayında yüklü miktarda çıkış olmadığını göz önüne alırsak para çıkışının daha çok Gezi olaylarının ikinci haftasında yoğunlaştığını söylememiz mümkün. Ancak bu rakamlara mevduat cephesindeki hareketlerin dahil olmadığını hatırlatmakta fayda var. Merkez Bankası verilerine bakıldığında yabancıların elindeki hisse senedi portföyünün fiyat düşüşü nedeniyle 3 Mayıs’taki 80.3 milyar dolardan 7 Haziran’da 65.9 milyar dolara düştüğü görülüyor.

15 Milyar dolar uçup giderken, bugüne ve yarına bakan kaç kişi o eylemlerin içindeydi. Türkiye genelinde yaşatılmak istenilen bu kargaşa havasından, rahatsız olmayan hiçbir kesim yoktur. Hükümeti eleştirmek için 15 Milyar doları uçuranların, faturasını kimler ödüyor.

Bizler genç iş adamlarıyız, ekonomik olarak verimin yükseldiği dönemde, bu tür ters dalgalanmalar, mini krizleri tetikleyebilirdi. Allah’a şükür sağduyu kazandı ve halli yoluna girdi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here