Gelişim Hastanesi Sağlık Taramalarını Sürdürüyor

0
180

gelişim hastanesi13Daha önce de birçok okul öncesi öğretim kurumunda yapılan sağlık taramalarıyla dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Pamuk Kreş’te çocukları sağlık taramasından geçirdi.

Yaklaşık 90 çocuğun sağlık kontrolünden geçirildiği sağlık taramasında edinilen bulguları paylaşan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz, bir süre önce özellikle küçük çocukların sağlığını tehdit eden grip salgınının azalma eğiliminde olduğunu belirtirken, taramalar sonrası öğretmenlere verdikleri eğitimle basit ama önemli ve hayat kurtaran ilk yardım müdahale yöntemleri konularında bilgilendirdiklerini söyledi.

Çocukların ailelerinden çok öğretmenleriyle zaman geçirdiklerine dikkat çeken Doktor Salih Yılmaz, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında rastlanan sağlık sorunlarına yönelik çalışma yaptıklarına vurgu yaptı. Yılmaz; “Daha önce yaptığımız H3N2 virüs taramasının ardından bu taramada daha az grip vakasına rastladık. Grip salgını zayıfladı ama çocuklarda daha farklı sorunlar baş göstermeye başladı. Çocukların öğrenim gördükleri merkezlerde karşılaştıkları sorunlara yönelik tarama yapıyoruz. Öğretmenlerimiz çocuklarla ailelerinden daha çok vakit geçirdikleri için, “öğretmen gözüyle çocuk sağlığı ve öğretmen ilk yardımı” konularında eğitim veriyoruz. Öğretmenlere, basit ama önemli ve hayat kurtaran ilk yardım müdahale yöntemleri konularında eğitim veriyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here