Gelin Sizde Gönül Elçisi Olun!

0
94

Koruyucu Aile Hizmet modelinin yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan ve altı ay sürecek olan “Gönül Elçileri Projesi”nde gelinen son noktayı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen sunum toplantısında anlattı. İl Müdürü Aldatmaz, bu projenin önceliğinin çocukların öz ailesine döndürülmesi olduğunu belirtti.

19 Aralık 2012’de 81 il vali eşlerinin katıldığı toplantıda, Başbakanın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçen “Gönül Elçileri Projesi”nde bugün gelinen notayı anlatmak için İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir sunum düzenlendi. Sunumun açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mahmut Aldatmaz; “Bu projenin önceliği çocukların öz ailelerine döndürülmesidir. Olmaması halinde, çocuklar, koruyucu aile olarak akraba, olmazsa komşu en son bakmaya gönüllü olan ailelere veriliyor. Amaç, çocuklarımızı 4 duvar arasından çıkarıp, sosyalleşmelerini ve daha etkin bir şekilde ayakta durabilmelerini sağlamaktır. Bu konuda halkı bilgilendirmek, gönüllü elçiler olması veya koruyucu aile olması için basınında bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Çocuklarımız kesinlikle mal değil, bizde vitrine koyup bunları alın demiyoruz. Biz çocuklarımıza elimizden geldiğince kucağını açan, onlara hizmet eden görevliyiz. Bizler bir annenin çocuğuna verecek duyguyu veremeyiz. O nedenle önceliğimiz çocuğun öz ailesine dönmesini sağlamaktır” derken, koruyucu aile bulmak adına gönül elçileri projesinin hayatta geçtiğini ve 30 Haziran 2013 günü bu projenin sonlandırılacağını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here