CHP’li Akbay; “CHP, Artık Solun Evrensel Değerlerine Gözlerini Kapatmamalıdır”

0
93

Cumhuriyet Halk Partisini durumunu değerlendiren CHP’li Avukat Bülent Akbay, “CHP’nin içine sürüklendiği kargaşadan çıkış yolu, İnsanı odak noktası yapan politikalar olmalıdır” dedi.

Sol için temel ve ortak noktanın insan olduğunun altını çizen Akbay, CHP’nin politikasını eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milliyetçilik ve ulusalcılık bir burjuva ideolojisi olup emperyalizmin can simididir. Halkların ortak noktaları yerine farklılıklarını öne çıkartır. Soldan etkilenen ancak soldan koptuğunun farkında dahi olmayan çevreler ise ‘etnik kimlik kavgası’nı solculuk sanma yanılgısına düşerler. Gerek Hüseyin Aygün, gerekse Ayman Güler, CHP’yi sonu olmayan zehirli bir tartışmaya soktular. Oysa Sol için temel ve ortak nokta ‘İNSAN’dır. CHP’nin içine sürüklendiği kargaşadan çıkış yolu, İnsanı odak noktası yapan politikalar olmalıdır. Hayata insandan, emekten, kardeşlikten, barıştan ve demokrasiden yana bakabilme yeteneği sergilemektir.

Solun, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini hayata geçirebilmektir. Yani Kürt sorununa emperyalizmin manipüle etmeye çalıştığı gibi etnik veya dinsel cepheden değil, hümanizm ve demokrasi cephesinden çözüm üretebilir.

Aynı şekilde askeri vesayete, ırkçılığa ve tek kimlikli yapıya heveslenen post-modern milliyetçiliğin tuzağına düşmez. CHP, AKP’nin ülkeyi emperyalizmin oyuncağı haline getiren politikalarına son vermek istiyorsa; artık solun evrensel değerlerine gözlerini kapatmamalıdır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here