Gelin Çiçekleri ‘Ölene Kadar Sadakat’i Temsil Eden İpek Kozasından

0
99

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına devam eden kursiyerlerin açmış olduğu ‘Bizim Eller’ sergisine İskenderunlular yoğun bir teveccüh gösterirken, sergide yer alan ipek kozalağından yapılan ürünler ise serginin ilgi odağı oldu.

İpek kozasının ölümsüzlüğü, ölene kadar sadakati temsil ettiğini ve ipek kozasından yapılan çiçeklerin kalıcı olduğunu ifade eden Kurs Eğitmeni Azize Alay, bu nedenle ipek kozasından yapılan çiçeklerin çok talep gördüğünü kaydetti.

İpek böceği kozasının çiçek haline gelen kadar geçirdiği aşamalardan söz eden Alay; “İpek böceği kozası bize ham olarak, minik tırtılların içinde barındığı Koza olarak geliyor. Bursa Koza birlikten alıyoruz. Burada Defne’de de var ama burada fiyatlar biraz daha yüksek olduğu için biz direkt Bursa’dan kooperatiften alıyoruz. Kilo bazında çıkış yapıyorlar, biz de gelen kozaları öğrencilere gramaj olarak dağıtıyoruz.

Herkes kendi yapacak çiçeğe göre gereken miktarda alıyor. Koza geldikten sonra onların kapaklarını alıyoruz, yapacağımız çiçeğin şekline göre kesiyoruz, ondan sonra bir boyama aşaması geçiriyor. Doğal boyalarla bir gün boyamada bırakıyoruz, sonra kurutuyoruz. Kuruttuktan sonra birleştiriyoruz. Konseptimize göre de çiçeğimizi oluşturuyoruz.

Talep çok oluyor, biraz daha fiyatı yüksek oluyor ama daha kalıcı, ölümsüz olduğu için çok tercih ediliyor. Zaten anlamı ölümsüzlük, ölene kadar sadakati temsil eder. Bu nedenle çok talep görüyor, biz de elimizden geldiğince taleplere cevap vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here