Bağdu; “Geleceğimiz İntihar Ediyor…”

0
31

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Genel Başkanı Kasım Bağdu, son zamanlarda sıkça yaşanan gençlerin intihar olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İntihar vakalarının en sık görülen yaş grubunun 15-24 olduğuna işaret eden Bağdu, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Yakın zamanda gençlerimizin intihar haberlerini duymak bizi bir hayli üzüyor. Farkındaysanız intihar haberleri artık sıradanlaştı. Bu çok ciddi bir durum! Daha yaşamının ilkbaharındayken intihar eden gençleri görmek geleceğimiz için hiç hayra alamet değildir.

Son 20 yılda intihar edenlerin 5.443’ü aile içi sorunlar, 4.801’i geçim sıkıntısı, 11.621’i hastalık, 1.011’i ticari başarısızlık, 2.502’si aşk ve istediği ile evlenememe, 5.402’si diğer nedenlerle hayatına son verdi. 22.645 kişinin ise neden intihar ettiği bilinmemektedir.

İntihar vakası en sık görülen yaş grubu ise 15-24.  Bu tablo geleceğimiz için çok acı ve vahim bir tablo. En son Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan son iki ayda peş peşe 4 gencin intihar etmesi ayrıca araştırılması gereken ciddi bir durumdur.”

Umutların tükenmesine vurgu yapan ve gençlik sorunlarının toplum sorunlarından bağımsız olmadığına da işaret eden Bağdu; “Üniversite okuyamayan, okusa bile iş bulamayan, iş bulsa dahi geçinemeyen gençlerin olması, gençlerin umutlarının tükendiğini gösteriyor. Umudun tükendiği yerde gelecekten bahsetmek mümkün değildir.

Türkiye Gençlik Konseyi platformu olarak biz her zaman söylediğimiz bir şey vardı. Gençlik sorunları toplum sorunlarından bağımsız değildir. Eğer gençlik sorunlarına bugün çözüm bulunmazsa gelecekte karşımıza daha büyük sorunlar çıkar.

Sel baskınları, deprem ve salgın gibi doğal afetler olduğunda ölebiliriz. Savaş olur bir ölür bin doğarız. Ancak intihar eden gençlerin her geçen gün artması inanın hepimizin ebediyen ölmesi demektir.

Bütün siyasiler ülkemize yapacağı en büyük çalışma gençlere sahip çıkmak. Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak olacaktır. Gençlerin istihdam edildiği, genç mühendislerin, genç bilim adamların, genç bürokratların, genç girişimcilerin ve genç siyasilerin olduğu yerde gelecek parlak olur çözülmeyen sorun kalmaz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here