Geleceğin Beyinleri Arsuz’da Yarışıyor

0
89

satranç turnuvası4Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Arsuz’da Başladı

Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 13 ilden 70 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası yoğun bir katılımla start aldı. Arsuz – Uluçınar Gençlik Kampı’nda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan turnuvanın açılış törenine Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, MHP Arsuz İlçe Başkanı Kasım Uğur, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bayram Ali Kalfa, Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Başkanı Gülkız Tülay ile sporcu velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şampiyonanın açılış konuşmasını Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın yaptı. Hatay’daki satranç potansiyeline dikkat çeken Taşkın, gençlerin ülkenin geleceği, yarınları olduğunu ve bu düşünceyle de gençlere her zaman çok önem verdiğini ifade ederken, tüm sporculara başarılar diledi.

satranç turnuvası5

Satranç Belgeseli’nde Arsuz da Var

Ömer Cihangir’in sunumuyla renklenen açılış töreninde, TSF Başkanı Gülkız Tülay kürsüye “Bu başkanın Hatay’a borcu var. Hem de Dünya Gençler Şampiyonası borcu var” diyerek davet edildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ise, daha önce Dünya Gençler Şampiyonası’nın Hatay’da yapılması için tüm hazırlıkların yapıldığını, ancak ülkemizde yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı şampiyonanın başka bir ile kaydırıldığını anımsattı.

Sporda gelişmişliğin lisanslı sporcu sayısıyla ölçüldüğünü de belirten Tülay; “TSF olarak 520 bin civarında lisanslı sporcumuz var. Amacımız; Türkiye’nin her yerine satranç sporunu yaymak ve etkinlikler düzenlemektir. Satrançta, bazı iller daha çok öne çıkıyor. Hatay’da bu lokomotif illerin başında gelirken, ilçelerde de önemli bir teşkilatlanma fırsatını bizlere sunuyor. Arsuz, şüphesiz hepimizin yaşamak istediği çok şirin bir ilçe. Belediye Başkanımız Nazım Culha da belediyecilik anlayışı içerisinde spora da çok büyük önem veriyor. Şampiyonanın Arsuz’da gerçekleşmesindeki desteğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Satranç Federasyonu olarak, bugünkü noktaya gelmemizde ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın da emeği çok büyük. TSF olarak bir satranç belgeseli çekiyoruz. Son çekimleri de Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası kapsamında Arsuz’da gerçekleştireceğiz. İş Bankası’nın uygun göreceği bir ilçede de Hatay’da bir satranç sınıfı açacağız” dedi.

Siyaset ve Satranç Birbirine Benziyor

Türkiye şampiyonası gibi önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçemize gelen sporcular dört gün boyunca birbirinden zorlu mücadeleler verecekler. Şampiyonanın Arsuz’da yapılacak olması, ilçemizin adını turizm kenti olduğu kadar satrancıyla da duyurmasına ve ilçemizin tanıtılmasına da vesile olacaktır. Arsuz Belediyesi olarak, şampiyonaya gönüllülük temelinde destek verdik, bu tür organizasyonlara da destek vermeye devam edeceğiz. Satranç bir zeka sporudur.  Birçok ünlü simanın da satrançla uğraştığı bilinen bir gerçektir. Siyaset ve satranç birbirine benziyor aslında. Ne zaman hamle yapacağınız ve ne zaman hizmet yapacağınız çok önemli” diyerek, tüm sporculara şampiyonada başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından şampiyonanın ilk hamlesini Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve TSF Başkanı Gülkız Tülay yaparak, turnuvayı başlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here