Gecede Barış ve Hoşgörü Mesajları Verildi

0
104

medeniyetler korosu5Hatay Valiliği ile Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İzmir’de düzenlenen 3. Hatay Günleri’nde Antakya Medeniyetler Korosu konser verdi. Valilik internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir’de Hatay Günleri’nin en güzel bölümlerinden birinin, ili ve ülkedeki barış ve dostluğu tüm dünyaya tanıtan ‘Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konseri olduğu bildirildi.

Karşıyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde 3 semavi dinden ezgiler söylenerek, barış ve hoşgörü mesajları verdiği kaydedildi. Koro’nun Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkıları büyük bir coşku ile seslendirmesinin ardından protokol üyeleri de sahneye davet edildi ve koro üyelerine çiçekler sunulmasının ardından hep birlikte ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ ve ‘Her gün Bayram Olsa’ parçası okundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Antakya Medeniyetler Korosu’nun gücünü sevgi ve barıştan aldığını belirtti. Vali Lekesiz, Hatay’ın, Medeniyetlerin geçit resmi yaptığı, kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan bir il olduğunu, Doğu’dan Batı’ya Kuzey’den Güney’e tüm inanışların adeta geçit resmi yaptığı bir yer olduğunu ve insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolda adeta bir kavşak noktası olduğunu kaydetti. Lekesiz; “Hatay, coğrafyası ve esasen tüm Anadolu, insanı insan yapan değerlerin adeta sınandığı, yaşandığı bir medeniyet merkezidir. İşte bu merkezin beraberinde getirdiği Medeniyetler Korosu bir anlamda kendi irfanımız olan mirasımızla yeniden buluşmamız gibi bir hadise” dedi.

medeniyetler korosu6

Koro Şefi Yılmaz Özfırat ise 4 semavi din, 6 farklı medeniyetten oluşan koronun ‘Yaradılanı seviyorum yaradandan ötürü’,  ‘Yurtta sulh Cihanda Sulh’ ilkesinden hareketle tüm dünyaya sevgi barış ve hoşgörü mesajı vermek için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Karşıyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bahan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Yeni Foça 7. Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, protokol üyelerinin yanı sıra İzmir halkından yoğun bir katılımın olduğu görüldü. Defne ve Apollonun otantik kıyafetleri içerisinde salonda bulunan izleyicilere Antakya’nın yerel Defne sabununu dağıtmaları da ayrıca ilgi çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here