Dörtyol Eğitim’de Büyük Yatırımlarla Buluşuyor

0
83

hacı bayram türkoğlu2Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bazı okullarda incelemeler yapmak üzere Dörtyol’a gelen Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile Dörtyol Fourway Hotel’de bir araya geldi. Türkoğlu sadece 2013 yılı içerisinde Dörtyol’a 10 tanesi ortaokul ve 2 tanesi lise olmak üzere 12 okul inşa edildiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile Dörtyol’a eğitim alanında yapılan kamu yatırımları üzerine görüşmeler gerçekleştiren Milletvekili Türkoğlu; “Cumhuriyet tarihi boyunca bütçeden eğitime en fazla pay, Ak Parti hükümetleri döneminde ayrılmıştır. 11 yıllık süreçte okullardaki derslik sayılarının artması, internet erişimi, teknoloji sınıfları, fatih projesi, tabletlerle öğrencilerin buluşturulması, burs imkânları ve yurt gibi birçok hizmetlerle ve eğitim alanında gerçekleştirilen büyük yatırımlar sayesinde Türkiye adeta çağ atlamıştır” dedi.

Okullaşma oranında Dörtyol’da da büyük artış yaşandığına değinen Türkoğlu; “Sadece 2013 yılı içerisinde Dörtyol’a 10 tanesi ortaokul ve 2 tanesi lise olmak üzere; 12 okul inşa ediliyor. Ayrıca Altınçağ Beldemize yapılacak olan lise de şu an ihale aşamasındadır. Dörtyol Ocaklı Anaokulu ve Dörtyol Anaokulu da 2013 yılında inşaatı ve tadilatı bitmek suretiyle 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemine yetişmiştir” diye konuştu.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek de çağdaş, gelişmiş ve her alanda güçlü konuma gelmiş toplumların en temel dinamiğinin eğitim olduğunu vurgulayarak; “İdeolojik hesaplaşmalar uğruna eğitime vurulan katsayı prangası ile gelişen sanayiye paralel olarak eleman yetişememiştir.  Katsayı adaletsizliği, sanayide ara eleman yetersizliğinin yanı sıra; fırsat eşitliğine de vurulan bir darbedir. Ak Parti Hükümeti katsayıyı kaldırmak suretiyle Türkiye’nin önünü açmıştır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here