Gazeteci Kalaycıoğlu, Belediye Meclis Üyeliği İçin Aday Adaylığını Açıkladı

0
109

adaylık açıklamasıDaha önce iki dönem Antakya Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüten Gazeteci Mithat Kalaycıoğlu, 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Antakya Belediyesi meclis üyeliğine aday adaylığını açıkladı. Hatay Gazeteciler Cemiyetinde (HGC) yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantıda meslektaşları ile bir araya gelen Kalaycıoğlu, amacının belediyecilikte rutin görevlerin yanı sıra, kentin kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine yeni bir bakış açısı getirmek, 39 yıllık halk bilimi araştırmacısı olduğunu bu konudaki deneyimini de kentin gelişimi adına kullanmak istediğini dile getirdi.

Seçilmesi durumunda halk için çalışacağının altını çizen Gazeteci Kalaycıoğlu; “Belediye Meclis Üyeleri, yerel demokrasi açısından son derece önemli bir işleve sahiptir. Belediye Meclisi, belediyenin karar organıdır. Seçmenler, seçtikleri belediye meclis üyeleri ile o kentin sorunlarının çözülmesini ve kentlerinin daha yaşanabilir olmasını istemektedirler. Belediye Meclis Üyeliği sadece meclis toplantılarına katılıp, el kaldırıp indirmekten yada bir etiketten ibaret değildir. Meclis Üyeleri, şehirdeki her konuyu araştırmalı ve her konudan haberdar olmalı, yerel demokrasinin önemli bir parçası oldukları bilinci ile hareket etmelidirler. 18 yıllık gazetecilik geçmişimle edindiğim deneyimlerimin bu konuda faydalı olacağına inanıyorum. Ben daha önce de iki kez meclis üyesi olarak Antakya Belediye Meclisi’nde görev aldım. Bilgi birikimim ve araştırmamla bir kez daha bu göreve talibim. Seçimden çıkacak her türlü sonuca saygı duyarım. Ama seçilirsem de öncelikle halkım için çalışırım. Kentimizin gelişimine katkı verecek her çalışmayı da desteklerim. Yaşanabilir bir Antakya’nın mücadelesi için tüm hemşerilerimin desteğini istiyorum” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan HGC başkanı Ahmet Yetişen, Mithat Kalaycıoğlu’nun bu açıklamasında destek verdiklerini ve HGC olarak arkasında olduklarının altını çizdi. Tüm HGC üyeleri adına Kalaycıoğlu’na başarılar dileyen Yetişen, aday adaylığının hayırlı olmasını diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here