Garnizon Komutanlığına Tuğgeneral Olgay Atandı

0
1623

tugay komutanı1Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı olarak atandı.

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat’ın yerine YAŞ kararları ile Hava Savunma Kurmay Albaylıktan Tuğgeneral rütbesini alan Tevfik Erkan Olgay atandı.

2016 yılı YAŞ (Yüksek Askeri Şura) olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükselenler ve görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları karara bağlanmasıyla birlikte başta 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı olmak üzere Deniz Üs Komutanlığı, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığında komuta değişikliği gerçekleştirildi.

Hava Savunma Kurmay Albay iken YAŞ toplantısı kararlarıyla Tuğgeneral rütbesine yükseltilerek terfi alan Tevfik Erkan Olgay 39. Mekanize Piyade Tugay ve İskenderun Garnizon komutanlığı görevine getirildi.

Bu arada İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevini Dz. Alb. Niyazi Uğur vekaleten, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığını da Yüzbaşı Çağın Taşkın vekaleten, İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı görevini de J. Binbaşı Ferit Gül yürütüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here