Bedir; “Bu Kararlar Türkiye Düşmanlarına Hizmet Eder”

0
185

vatan partisi açıklama17İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu OHAL Kararlarını Eleştirdi

İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu, AKP Hükümetinin TSK’nin emir-komuta sistemini altüst eden OHAL kararlarına tepki gösterdi.

Kardeşlik Platformu, askeri liseler ve Harp okullarını FETÖ ile ilişkilendirerek, bu okulların Fetullah Terör Örgütü üyelerin yetiştiği gerekçesi ile kapatılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

İskenderun’da Havuzlu çarşıda düzenlenen basın açıklamasına Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Taşeron İşçileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş, İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği Başkanı Bayram Özarslan, TGB yöneticisi Burak Batur katıldılar.

Platform Adına Bayram Özarslan ve Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir birer açıklama yaptılar.

Özarslan “Kararnamenin İptaline Destek Veriyoruz”

Milletin büyük çoğunluğunun Askeri okulların kapatılmasına, kuvvet komutanlarının Milli Savunma Bakanlığına bağlanmasına karşı olduğunu ifade eden İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği Başkanı Bayram Özarslan; “Kuvvet Komutanlarının bakanlığa bağlanması, TSK’nin emir komuta zincirini bozacak, askeri okulların kapatılması, bu okullardan yetişen yurtsever, Atatürkçü subayların yetişmesinin önünü kesecektir. GATA’yı Sağlık Bakanlığına bağlamak, ordumuzu bir çıkmaza sürüklemektir. Bir Türk-Amerikan savaşı sürmektedir.

vatan partisi açıklama18

Bu uygulamalar ordumuza ve bu savaşta birlik olan milletimize bir darbedir. Bu uygulama AKP hükümetinin boyunu aşmıştır. CHP eski milletvekili Süheyl Batum, noktayı koymuştur, 110 milletvekili veya ana muhalefet partisi yani CHP Anayasa Mahkemesine Başvurursa, bu karar yargısal denetimden geçecektir. Kanun Hükmündeki Kararname Anayasaya aykırı olduğu için bu kararlar kaldırılacaktır. CHP Milletvekillerine ve yöneticilerine sesleniyoruz. Türkiye’mize, Millet ve Ordumuza yapılan bu saldırılara karşı durmanızı istiyoruz. Yine AKP milletvekillerine sesleniyoruz, Bakanlar Kurulu kararlarının yanlışlığı ortadadır. Bakanları uyarmanızı istiyoruz.

Bu kararların alınması, FETÖ bağlantısı ile yapıldığı iddia edilmektedir. Bunlar doğru değildir. FETÖ ordumuzun Atatürkçü subaylarına tuzak kurmuştur. FETÖ, ABD’nin orduyu zayıflatmak için saldırısını desteklemiştir. Güçlü ordu istiyorsak, ordumuzun savaş gücünü zayıflatan bu kararlardan geri dönmek zorundayız. Güçlü ordu için milletvekillerini kararın iptali ve Anayasa Mahkemesine götürülmesi için imzaya davet ediyoruz” dedi.

Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir ise kararnameye en çok HDP ve Türkiye düşmanlarının sevindiğinin altını çizerek şunları söyledi;

“Türkiye’nin dört bir yanı düşmanlarla çevrili iken bu kararnameyi ilk alkışlayan HDP Milletvekili Figen Yüksekbağ’dır. Biz bunun tersini düşüneceğiz, bu kararname ordunun emir, komuta zincirini bozan, yine Ege’de ısınmış sularda ordumuza ve bize zarar verecek, Güneydoğu’da PKK, PYD, IŞID gibi terör örgütlerine karşı mücadelede zafiyet yaratacaktır. Ana muhalefet Partisi CHP bunu Anayasa Mahkemesine götürdüğünde bu karar iptal edilecektir. CHP’den bu başvurunun yapılmasını bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here