Gadir-i Hum Bayramı Bugün Kutlanıyor!

0
127

Farklı dillerin, kültürlerin, inanışların uyum ve ahenk içerisinde yaşadığı ve dünyanın da önemli barış ve hoşgörü merkezlerinden biri olan ilimiz Hatay’daki Alevi vatandaşlar da Gadir-i Hum Bayramını bugün yapılacak olan etkinliklerle kutlayacak.

Hazreti Muhammed’in veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak kutlanan “Gadir-i Hum Bayramı” dolayısıyla başta ilimiz Hatay olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde etkinlikler düzenlenecek.

Bayram nedeniyle bir mesaj yayınlayan Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan sevgi, barış ve hoşgörü kenti Hatay’daki birlik ve beraberliğin temelinde, sevgi ve saygının yattığını ifade etti. Bu sevgi ve saygı ile birlik ve beraberliğin korunduğu sürece aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef olmadığına işaret eden Lekesiz; “İlimizde yaşayan her din ve mezhepten vatandaşımızın bayram sevincini, yüzyıllardır ortak sevincimiz olarak görüyoruz. Aynı şekilde tüm vatandaşlarımızın üzüntü ve tasalarını da ortak üzüntümüz ve tasamız olarak görüyor ve bunu yüreğimizde hissediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşerilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilmesi konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Şüphesiz Hatay’da yaşayan her bir vatandaşımız içtenlikle bu sorumlulukları taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara sevdikleri ile beraber erişmelerini dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here