Gadir Hum Bugün Kutlanacak

0
523

gadir hum1Bölgemiz Alevilerinin en büyük bayramı olan Gadir Hum, bugün kutlanacak. Her yıl olduğu gibi ziyaretlerde ‘Hırise’ kazanları kaynatılarak vatandaşlara dağıtılacak. Ayrıca İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), Alevi toplumunun en önemli bayramı olan Gadir Hum Bayramı nedeniyle İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda bir program düzenleyecek. Geçtiğimiz yıl İskenderun’da birincisi düzenlenen Gadir Hum kutlamaları bugün saat 19.30’da düzenlenecek. Kutlama törenlerinde “Gadir Hum ve İslam” teması işlenecek.

Alevi İnanç Önderlerinden Şeyh Mennan Gündüz’ün okuyacağı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak olan “Gadir Hum ve İslam” temalı kutlama töreninde, Gadir Hum Biatı konulu konuşma Alevi İnanç Önderi Şeyh Davut Tümkaya tarafından sunulacak.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Hakan Mertcan tarafından Tarihte Arap Alevileri konusunun sunumu yapılacak olan programda son olarak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya tarafından da Alevi Çalıştayların Aleviliği konusu katılımcılara anlatılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here