Gadir-i Hum Bayramı Bugün Kutlanacak

0
605

gadir hum bayramı (4)Özellikle Hatay’daki Alevi vatandaşlar tarafından kutlanan ‘Gadir-i Hum Bayramı’ bugün yine coşku içinde kutlanacak. Alevi vatandaşlar, bayram münasebetiyle kentin birçok yerinde bulunan türbelere akın edecek, buhur yakıp, namaz kılıp dua edecekler.

Hz. Muhammed’in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen ‘Gadir Hum Bayramı’nda türbeye gelen birçok Alevi vatandaş, kazanlarda kaynatılan yöresel yemek hrise yapıp dağıtacak.

Bayramda işyerlerinin kepenkleri indirip kurban kesen Alevi vatandaşların coşkusuna, yıllardır olduğu gibi bu yılda Sünniler, Museviler ve Hıristiyanlar ortak oldu.

Vali Topaca’dan Gadir-i Hum Bayramı Mesajı

Hatay Valisi Ercan Topaca bugün Alevi vatandaşlarımızca kutlanacak olan ‘Gadir-i Hum Bayramı’ nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Hatay’da karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk esasına dayalı, birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramların, ülkemizdeki hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğuna işaret eden Vali Topaca, mesajında şunları söyledi;

“Asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay İlimiz, farklı kültürlerin, farklı inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı dünyanın önemli hoşgörü merkezlerinden biridir. Dünyanın değişik bölgelerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde; kökeni, kültürü ve inancının ne olduğuna bakılmaksızın insan sevgisi ekseninde oluşan Hatay’daki kardeşlik ve hoşgörü ikliminin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır.

vali topaca1

Hatay’da karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk esasına dayalı birlik ve beraberlik içinde kutlanan bayramlar, ülkemizdeki hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biridir. Bu anlayışla 3 semavi dine mensup vatandaşımızın bayram sevinçlerini ortak sevincimiz olarak görüyor, beraberce bu mutluluğu paylaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşerilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda elbirliği ile gayret göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın ‘Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara sevdikleri ile beraber erişmelerini dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here