Futbolun, Kınalısı İyidir (1)

0
60

Değerli okurlarım, dünyada her şey o kadar çabuk değişiyor ki… Otomatiğe bağlanmış gibi, çabuk-çabuk, alelacele. Sanki arkadan atlı geliyor da bu değişimi kim yaptı diye hesap soracak… Olur mu hiç öyle?

Futbola öncülük yapan ülkelerde bile, iki haftada bir lider değişiyor. Birkaç gol atan futbolcunun değeri birden bire tavan yapıyor. Ücreti el yaktığı için alıcısı da çıkmıyor, talipleri de bu transferden vazgeçiyor. Yani, öylesine bir değişim ve değişiklik var ki, gözlerinizle takip edemiyorsunuz. Fazla dikkat edeyim deseniz, sonunda şaşı olursunuz!

Dünya da büyük değişimler oluyor, Liderler değişiyor, Futbol kıran kırana gidiyor. Sahalar çamurdan geçilmiyor, ayakkabı kutularında saklanan paralar, şike yapan takımlar! Para dolu bavullar, bir göz kırpmayla satın alınan süper lüks otomobiller. Pisipisine can veren gençler, hesabı sorulamayan cinayetler falan! Aslında, yazacak çok şey var da bir anda aklıma gelenler bunlar.

Peki, dünya futbolu ve insanlar değişime uğruyor da ülkemizde değişiklikler ya da değişimlere sahne olmuyor mu? Olmaz olur mu? Hem öyle değişiklikler oluyor ki, farkında olmadan, kimseye bir şey çaktırmadan Gezi’ne-Gezi’ne, aheste-aheste, şivey-şivey oluyor.

Dilerseniz, sizlere bir anımız anlatmak istiyorum. Çok uzun yıllar önce idi küçük bir çocuktum. Mahallede oyunumuz bitti ve eve geldim. Birde baktım ki, babaannemin başı hem açık ve hem de bir garip. Yani çamur gibi bir şey…

“-Babaanne bu ne der?” “-Kına yaktım Öco…”

“-Neden?” -Saçımda aklar çoğaldı da ondan…”

“-Aklar çoğalırsa n’olur ki?” “-Saçlarımın ayıbını örtüyorum…”

Efendim, uzun yıllar önce ki, babaannemle yaşadığım bir diyalog. Ne eksik ne de fazla. Bu satırları sizlere sunarken de, hem anılarım tazelendi ve hem de babaannemi rahmetle andım. Kuaförün olmadığı dönemdi. Genç kızlar, kadınlar ayak parmaklarına, ellerine kına yakarlardı. Yaşlılarda yukarıda söylediğim gibi, saçlarına kına yakar ve muhtemelen mutlu olurlardı. Nedense o dönemin insanları hakaret olsun diye; “K..çına kına yak” dediklerini duymadım. Demek ki ahlak da değişime uğramış.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here