Futbolun Devrimi (1)

0
46

Değerli okurlarım, bu başlık nereden aklıma geldi kesin olarak bilemiyorum ama mademki “DEVRİM” dedik, ne anlama geldiğini de söylememizin görev olduğunu düşünüyorum. Devrimin birçok anlamı bulunmaktadır ve bu kelime anlamlarının hepsi de,  birbirleriyle dirsek temasındadır.

Öncelikle; Devrim değişikliktir, Devrim, yeniliktir, Devrim modern çağa ayak uydurmaktır. Devrim çağ atlamaktır, Devrim, radikal düşünceleri bitirmektir, Devrim, suçlu olarak addedilen kişileri yargılayanların, suçsuz, şaibesiz, tertemiz olmalarını sağlamaktır. Devrim, dokunulmazlık zırhını kaldırıp, meclise başı dik, alnı ak temsilcilerin girmelerini sağlamaktır.

Yani, Devrim, şaibeleriyle iç içe ya da çağ dışı kalmış bir düzeni değiştirmek için çaba sarf etmek, canını hiçe saymak, gözünü karartmaktır. Devrim; Devrimci ruhlu, bu işe inanmış militanlarla yapılır. Gözünü karartmadıktan sonra, düşüncelerin tamamen doğru bile olsa başarılı olmak söz konusu değildir.

Devrimin bu yönü bizi fazla ilgilendirmiyor, ilgilendirdiği dönemlerde çok gerilerde kaldı. Öyle olsa, bizi şu anda ilgilendiren devrim “sporda ki devrim” olacaktır. Öyle futbol takımları vardır ki, bazı oyuncuların sözü geçer ve takım onların hegemonyası altındadır ve önüne geçmekte mümkün değildir. Önceki yıllarda faydalı olup da, şimdilerde misyonu biten o tür futbolcuları diskalifiye etmek de oldukça zordur ve imkânsızdır da denilebilir.

Yukarıda “GÖZ KARARTMAK”dan söz etmiştim hatırlayacaksınız. Bu göz karartma keyfiyeti sporda tamamen geçerlidir ve anlatmaya çalıştığım hallerde kaçınılmaz olur. Burada futbol takımının konumu ve başarısı söz konusu olduğundan, “hatır gönül düşünülmemelidir, takımın menfaatleri ön planda tutulmalıdır.” Biz öyle diyoruz, büyüklerimizden de öyle duyduk, o zaman söylediklerimiz tamamen doğrudur.

Bir futbol takımında; Devrim yapılmasına neden gerek duyulur? Değişikliğin adına neden devrim denilir? Bu konuda neden yabancılar daha başarılı? Her devrim tutar mı? Yapılan devrimlerde can yanar mı? Devrimin başarısı için neler yapılmalıdır? Bu soruların cevaplarını yarınki sayımızda okuyacaksınız. Yarını bekleyelim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here