Futbolun Çimentosu: Kondisyon (1)

0
59

Değerli Okurlarım, her hangi bir konuda fikir alış verişinde bulunmak ya da doğrudan yazmak, bazı çevrelerin söylediği gibi kolay bir hadise değildir ama ben zorlandığımı söylemiyorum. Bildiklerimi zaten yazıyor ve yayınlıyorum. Az bildiklerimi de benden daha iyi bilenlerden telafi ederek sizlere sunuyorum.

Benim en önemli kaynağım: Yerel sporumuzun varlığı, Amatör takımlarımız ve teknik kadroları, Engelli kardeşlerimiz ve engelli sporcular… Bunlar benim için çok önemli kaynaklardır. Nerede karşılaşsam, sohbet esnasında bana bir soru yöneltiyorlar, hemen konuyu yakalamış oluyorum.

Efendim, okurlarım tarafından benden (yazmam için) istenen konularda, bu güne kadar hiç olumsuz yanıt vermedim. Örneğin, İskenderun Gazetemizde yıllardan beri yazıyorum, her gün makalem yayınlanıyor dersem daha doğru olacak. Makalelerimin büyük bölümü okurlarımın isteği doğrultusundadır. Okurlarımı oyalamayı bile saygısızlık olarak kabul ederim.

O nedenle, okurlarımın bilmek istedikleri konuları nazlanmadan, ilk kez yazıyormuşum gibi ve aynı heyecanla daktilomun başına geçer ve ne biliyorsam yazmaya başlarım, şimdi de aynı duyguları taşıyorum. Spor adına telaffuz ettiğimiz bütün terimlerin kendine has bir kelime anlamı vardır. İfadelerde ufak tefek değişiklikler olabilir. Bu değişiklikler anlam değiştirmek için değil, anlamı güçlendirmek için yapılmıştır. Bunun hemen belirtmek isterim.

Bu gün kondisyonu işleyeceğimi söylememe gerek yok. Yabancı kökenli bir kelime olduğu aşikâr… Biz buna, dayanıklılık da diyebiliriz, biz buna kuvvet de diyebiliriz. Spora yatkınlığı olan kime sorarsak soralım, zorlanmadan, bunlar aynı anlamda ve aynı duyguları içermektedir derler. Bizde aynı şeyleri söylüyoruz.

Sporda duayen konumunda olanlar, futbol terimlerini tekdüzelikten çıkarıp, ayrıntılara girmek suretiyle anlatmalıdır. Daha iyi anlaşılmasını sağlamak için böyle bir yöntem olmalı… Biz futbolu yere göğe sığdıramıyoruz ama onun en seri bir spor olduğunu da gözlerden uzak tutamayız. Dünyayı peşinden koşturan bir sektörün mutlaka ilginç yönleri olmalı.

Sporcu denildiği zaman, hemen aklımıza komple bir insan gelmesi çok doğaldır. Engelli sporcu kardeşlerim beni bağışlasınlar. Onların özelliklerine başka bir zaman ayrıntılı biçimde gireceğim. Ancak konumuz ‘Kondisyon’ ve yarın devam edeceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here