Futbolumuzda Hakemler Nakavt (5)

0
49

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda özellikle tükürüğün ne olup ne olmadığını, nelere kadir bulunup bulunmadığını, boyutlarını, kimyasal yapısını, nelerden oluştuğunu, vücudun neresinde bulunduğunu, sıvı ile balgamla benzerliklerini, tükürmekle tükürmemek arasındaki farkı, onurla, gururla bir ilgisi olup olmadığını sanırım ayrıntılı biçimde sizlere sunmaya çalıştım. Hatta iki doktor yeğenim var demiştim. İkisi de Fenerli. Onlara da sordum. Daha önce de söylediğim gibi, “Tükürük, Tükürüktür!” dediler. Ceza-i müeyyidesi yoktur dediler.

Efendim, onlar öyle söyledi, bunlar böyle söyledi, falan filan… Ancak güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi, burada da kamufle edilmeyecek kadar bariz bir gerçek var. Üstelik halisi kâhyayı değil, yani birkaç kişiyle sınırlı olmayıp, milyonları kapsamına almaktadır. Aklımdayken ve unutmadan hemen sizlere sunmak istiyorum. Burası da oldukça önemli! Okuduktan sonra önemini anlayacaksınız.

O meşhur tükürük olayından sonra, o eylemi gerçekleştiren, vücudunun her tarafı dövme kaplı olan Portekizliyi savunan yöneticileri de, taraflı basını da sonuna kadar kınıyorum. Hakem Cüneyt Çakır’ın yakasına yapışan Engin Baytar’a verilen 11 maçlık cezayı inanın az bulanlardanım. İbret-i âlem için sezonu kapattırsınlar istiyordum. Bildiğiniz gibi, tükürmüştü, tükürmemişti diye sağa sola çekilirse bu işin sonu gelmez ve önüne gelen birbirine tükürür. Çevremiz neye döner bilemem.

Futbolcular kuralları ihlal ettikleri sürece bunun faturasını ödeyeceklerdir fakat koruyanlar da olacaktır. Kulüp yöneticilerinin yanı sıra, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da koruyacaktır. Nasıl mı? Bilmeyerek, istemeyerek rakibinin sakatlanmasına neden olmuştur. Hakem ve gözlemcilerin yorumları doğrultusunda o futbolcuya 4 maç ceza vermişlerdir ama itiraz sonucu bu cezayı ikiye indirmişler falan. Bunu emsalleri liglerimizde epeyi var. Kimse fakında olmayabilir ama tükürmenin maliyeti de ortaya çıkmış oluyor. Ucuz ya da pahalı hiç fark etmez. Her şeye iyi geliyor ve kolaylık sağlıyor, daha ne olsun! Maliyet bu kadar önemli mi sanki…

Efendim, sıvı mıdır, tükürük müdür, hangisi olursa olsun, zerresini TFF başkanına, MHK’lılara, profesyonel futbol disiplin kurulunun delikanlı mensuplarına atın bakalım. Ne olur demeyin sakın! Bu zatlarla beraber, o basının satılık kalemleri ortalığı birbirine katarlar. Aynen şu ifadeleri kullanırlar; “Futbolumuzu yönlendirenlerin onurlarıyla oynadılar” veya “Futbolumuza büyük darbe indirildi” ya da “Bu insanlar tükürüğü hakkettiler mi?”

Onların tükürüğü hak edip etmediklerini bilmem. Doğruyu söylemem de gerekirse, son sekiz on yıllarını bu işe veren, hayatlarının en genç yaşlarında binlerce çift göz önünde onurları kırılan, yakasına yapışılan hakemlerimiz hak etmedi. Bu iş nasıl temizlenecek bilemiyorum. TFF bütün kurumlarıyla istifa ederse iyi bir temizlik olur diye düşünüyorum. Halis Özkahya’nın istifa etmesine, mesleğini bırakmasına hiç gerek yok!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here