Futbolumuzda Hakemler Nakavt (1)

0
39

Değerli okurlarım, muhtelif vesilelerle Ankara’ya gider ve her gidişimde de en azından bir hafta kalırım. Düne kadar her ziyaretimde, başkentin Bab-ı Alisi olan Rüzgarlı Sokak’ı mutlaka tavaf ederdim. Orada her şey değişmiş, ne eğlence yerleri kalmış ne de matbaalar, yerel gazeteler. Ya birer-birer kapanmış ya da başka yerlere taşınmışlar. Rüzgârlı Sokak’ın sadece adı kalmış o kadar.

Ziyaret ettiğim sadece Ankara’nın Bab-ı Ali’siyle sınırlı değil. Bizim gibi eskileri görebilmek için Türkiye Spor Yazarları Derneğine uğruyorum. Bizden öncekiler yok ama daha gençleri her zaman görebilmemiz mümkün. Arada bir emekli olmuş ya da zoraki emekli edilmiş hakemlerimizi de görüyorum. Anlatmak istediğim, Spor Yazarları Derneği tahminlerin ötesinde çok renkli ve dedikodusu fazla olan bir yer. Madem dedikodu var, sessizce konuşulanlara kulak vermekte fayda var diye düşünüyorum. Zaten öyle de oluyor.

Efendim, bu makalemde anılarımı anlatacak değilim. Ya da bana konu olacak belli mekânlardan da söz etmeyeceğim. Maazallah şehrimizdeki bütün spor yazarları oralara hücum eder, mesken tutarlar, bize de fazla bir şey kalmaz. Bu söylediklerim şakaydı…

Uzun yıllar önce Spor Yazarları Derneğinin üyesiyim. Şöyle söylemek istiyorum. Cep telefonlarının, televizyonların hayal bile edilmediği, özel arabaların sayılacak kadar az olduğu dönemden söz ediyorum. Çok eskiden bile, yönetim değiştiğinde, yeni yönetim “Mali yönden enkaz devraldık” demeyi kesinlikle ihmal etmezdi. Muhasebesini tutmadığımız için bilemezdik ama ufak tefek gerçek payı olabilir diye hesaba katardık.

Ancak, Spor Yazarları Derneğindeki söylentileri duyduktan sonra, inanın üzülmediğimi söyleyemem. Sporla ilgilendiğimden beni birçoklarından fazla etkilediğini söylemeliyim. Anladığım kadarıyla, derneğin geleneksel Antalya seminerinde enkaz sadece mali yönden alınmamış! İdari yönden de tam anlamıyla bir enkaz halindeymiş Türkiye Spor Yazarları Derneği.

Koşullar ne olursa olsun, bir zamanlar üyesiyken, şimdilerde dostlarımı gördüğüm bir kurum olarak, duyduklarımdan çok etkilendim. Dernek faaliyetleri ülkemizde gerektiği gibi faal değil. Bütün dernekler için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Spor Yazarları Derneği duyduğum kadarıyla eskisi kadar itibarlı değil. Bu izlenimi aldım. Buna daha fazla üzüldüm.

Bu seminerlere; valiler, belediye başkanları, federasyon ve kulüp başkanları davet edilir ve hepsi icabet ederlerdi. Sın yapılan bu seminere herkes yardımcılarını göndermiş. Şu aşamada bizi fazla ilgilendirmese bile, eskiden kalma bir takıntımız var ya, ondan dolayı müteessiriz!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here