Futbolu Rahat Bırakın (5)

0
48

Değerli okurlarım,  ‘üç-beş sene Avrupa’ya gitmezsek n’olur’ da kalmıştık. ‘Her sene gidiyoruz da n’oluyor’ diyeceksiniz biliyorum. İşler iyi gider gitmez, konumuz bu değil. Sporda her şeyin olduğu bir gerçek, ancak kesintisiz tam beş sezon Avrupa’da kupalara iştirak edemiyorsunuz. Şöyle bir düşünelim. Sağlıklı düşünürsek şu gerçek ortaya çıkıyor.

Beş sene kendi futbolumuzla baş başa kalacağız. Yerlerde sürünen futbolumuz daha beter çamurlara batacak. Uzun zaman batıdan uzaklaşmak, futbolumuzu da en azından yirmi sene geriye götürür. Bu ağızları yapanlar benim kadar bilmiyorlar mı? Benim kadar spor bilgisine sahip değiller mi? Söyleyenler bizim gibi cahil cühela da değil!

Birisi her şeyi bilir Kasımpaşalı, diğeri atama ile gelen Futbol Federasyonu Başkanı! Bir bildikleri var diyemeyiz, böylesine anlamsız bir düşüncenin Türk sporuna ve futboluna hiçbir faydası olamaz. UEFA aynen şunları söylemişti; “…Bir defaya mahsus olmak üzere Avrupa Kupalarına iştirak etmeyin, şike katiyen söz konusu edilmeyecek…” Aynen böyle söylenmişti. Yönetmeliği, kanunları değiştirmekle, üstüne üstlük UEFA’ya kafa tutmakla, kabadayılar gibi racon kesmekle nereye varılır ki?

Meşin yuvarlakla tanıştığımda sözünü ettiğim ve sizlerin de çok iyi anladığınız o iki kişi daha dünyada değillerdi. O nedenle biraz nasihat etmekte yarar olacağını düşünüyorum. Günde üç öğün babasından fırça yiyen çocuk sadece korkar ama babasına saygısı kalmaz. Cebren ve hile ile yandaş gibi gözüken yazarlar, koşullar ne olursa olsun, keserin sapı döndüğü zaman kim bilir neler yazacaklar! Yalanla iftira ile bir yerlere varılamayacağını bilin artık. Dün yağ çektiğin birilerini, bugün yargılıyor olabilirsin. Ya yarın n’olacak?

Çocuk yaştaki gençlerin ölümüne neden olup anaların, babaların sonsuz üzüntülerine neden olmak spora da siyasete de bir şey kazandırmaz. İster hükümet, ister futbol federasyonu olsun; sizlerden tarafsız yönetim isteyenlere ve özellikle “Atatürk’ün askerleriyiz” sözlerinden dolayı onları vatan haini ilan etmek insanı ipe götürür. 75 yıl önce vefat eden kişi hala Türk’ün atası ve gençlik O’na toz kondurmuyor, ama sana bir sürü yakıştırmalar yapılıyor. Haklı değiller mi?

“Seni yedirmeyiz” diyenlere itibar etme. Çünkü onlar bir poşet nohut ve bir torba kömüre onurlarını, gururlarını satmışlardır. Gezi olayları seni gerçekten korkuttu. Unutma ki, genel seçimlerde yeniden karşına donanımlı olarak çıkacaklardır. Bunun altını çiziyorum. Ülkemizin her yanı enkaz halinde ve tek suçlu sensin. Bunun hesabını sen ve yandaşların mutlaka vereceksiniz. Bunun başka bir alternatifi yok. Ülkemin asil insanları da artık gerçekleri görmeli ve bu kutsal vatan topraklarını yolgeçen hanı durumuna gelmesine izin vermemelidir.

Dost Acı da Olsa, Doğruyu Söyler!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here