Futbolda Umutlanmak (3)

0
58

Değerli okurlarım, neredeyse yarım asra varan meslek hayatımda ‘magazin, aktüalite, röportajlar ve hatta siyasi yazılarım’ yayımlandı. Ancak, spor ağırlıklı yazmak beni daha çok mutlu etti. Eski bir futbolcuyum. Spor bana bazen çok şeyler kazandırdı. Tamamen yaşam biçimim oldu. Ondan kopmam zaten mümkün değil. Hele bir de gerçekleri gözünü karartarak yazıyorsan, düşmanın oluyor ama dostların da oluyor.

Spor yazmak, siyasi yazmaya benzemez. Sporun gerçekleri salonlarda ve yeşil zemin üzerinde belirlenmiştir. Yarım asır sonra bile aynı neticeleri yani skorları görebilmeniz mümkündür. O nedenle, sporda, özellikle futbolda gerçekleri dile getirerek, hem temayüz etmek ve hem de dost sayısını çoğaltmayı hedefliyorum. Bunda da başarılı olacağımı, biraz da başarılı olduğumu düşünüyorum.

Korkarak, yalakalık yaparak, neme lazımcılıkla gazetecilik yapılmaz. Gazeteci, vakar, dürüst, şaibesiz bir kişiliğe sahip olmalıdır. Aynı zamanda saygın, iş ahlakına yürekten bağlılığını her fırsatta icra edebilmelidir.

Aklıma gelmişken söylemek istiyorum. Yıllar önce, şike yaptığı gerekçesiyle küme düşürülen bir yerel takımımız vardı. Çalıştığım bir yerel gazetede, bu çirkinliğin müsebbiplerini ifşa etmeye hazırlanıyordum ve dokümanlarımı gazeteye verdim. Makalelerimi bir türlü yayımlayamadılar. Öyle bir gazetede çalışabilir miyim? Derhal istifa ettim. Daha sonra onların bombası da patladı ya.

Yeni kuşak doğal olarak bu çirkin olayı hatırlamaz ama müsait bir zamanda onları aydınlatmak için girişimim olacak.

Efendim, futbolun yüz karası, kara lekelerini zaman-zaman gazeteniz, İskenderun Gazetesi’nde sizlere sunmaya çalışıyorum. Doğal olarak, bu konularda zamanlama da oldukça çok önemli. Öncelikle dikkat çekmeli, ilgi odağı olmalı ki faydası görülsün, caydırıcı olsun.

Bu konuyla ilgili olarak, bir okurum telefonda; “-Hocam, teşvik priminin ne sakıncası olur?” şeklinde bir soru yöneltmişti. Bir makalemde konuya açıklık getireceğimi söylemiştim. Doğrusunu isterseniz, konuyla ilgili bir makalem yayımlandığını söylemem pek mümkün değil. Yarınki sayımızda bu konuya ağırlık vereceğimi okuruma bildirmek isterim. Zaten yerimiz de doldu.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here