Futbolda Kazanımlar (4)

0
60

Değerli Okurlarım, bugün sizlere başka şeylerden söz edeceğim. Yani Büyük İskender’den dem vurmayacağım. Tamam, İskenderiye isminde bir şehir inşa etti, yüzlerce asır önce askerlerine spor yaptırdı şehrimiz kıyılarımızda. Kendisine teşekkür ederiz. Genç yaşta (32) zehirlenip ölmeseydi, kim bilir daha neler yapacaktı. Belki başka bir yazımızda yine gündeminize getiririm.

Mademki ölümlü dünya, ne kadar yaşarsa yaşasın, günün birinde mutlaka ölecekti. Mademki ölümlü dünya, o zaman, “Adam gibi adam olmayı, adam gibi şerefli yaşamayı” göz ardı etmeden bir şeyler yapmak zorundayız. Bir yoksula yardım edebilir, bir engelliyi elinden tutup karşı kaldırıma geçirebiliriz.

Bunlar kadar güzel olan şeyler de var insanlık adına. Güzel bir şey yapmaya özen göster, bunun için uğraş ver. Beceremiyor musun? O zaman dostlarına, çalışma arkadaşlarına, yaşamından esinlenerek güzel sözler söyle. O zaman, güzel bir roman için kalem tüket ya da duygulu bir şiire başla. Korkma başaracaksın ama unutma ki, ömür kısa ve “zamanım çok deme” sakın. Genç yaşta da ölebilirsin.

Ertelenmesi mümkün olmayan bir hadisedir ölüm. Emaneti almaya gelen muhterem aldığı emre daima sadık kalmıştır. Alacak verecek anında olur. Bu nedenle, hiç elinden bir şey gelmiyorsa, kimseleri rahatsız etmeden güzel şeylere bak. Bunun hiçbir sakıncası olamaz. Ama çok güzel şeyler olmalı ve baktığına değmeli. Belasını da sineye çekebilmelisin.

Ömrünün baharında bile, o muhterem karşına dikilir ve nezaketen “şimdiye kadar neler yaptın?” diyebilir. Hemen yüreğini ortaya koy, “Genç yaşta ölen sevgilimin yasını tuttum” dersen yumuşar. “Tuttuğum takım küme düşmekten zor kurtuldu” dersen, o spordan anlamaz. Bir de şu var… Elinde rakı kadehiyle kimseye ama hiç kimseye yakalanma. İşte o zaman seni ben bile kurtaramam. Sonunda ölüm var diye, abur cubur olma. Kiliseye de gidiyorsan, camiye de gidiyorsan hakkını ver. Belki faydası olur. (nokta)

Efendim, aklımdan öyle bir geçen var ki, bunu kime anlatsam diye uzun zamandan beri düşünüyorum. Açıklamaya karar verdiğim zaman, önce cami hocasına gideceğim ve açıklayacağım. Söyleyeceklerini biliyorum. Günahtır, kafir olursun… Daha sonra kiliseye gidip papaza soracağım. Kesin bir şey söylemese bile, mış’lı konuşacaktır.

Ben çok rahatsızım, mutlaka olumlu ya da olumsuz birilerinin beni aydınlatması gerekli. Bu sorumun cevabını olumlu ya da olumsuz aldığımda, benimle beraber sizler de aydınlanacaksınız, buna inanın! Peki, soru nedir? Yarın açıklayacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here